Kuva: Fotolia

Ovatko ihonhoidon perusteet hallussa? Päivitä rutiinisi kosmetologin vinkkien avulla

11.10.2015 20:15 - Tiina Svensk

SKY-kosmetologi Leena Kouhia kertoi jakoi parhaimmat ihonhoitovinkkinsä Voicen toimitukselle.

Oireileeko ihosi, vaikka oletkin panostanut laadukkaisiin tuotteisiin ja syöt monipuolisesti? Joskus ihonhoitovinkkien sijaan kannattaakin keskittyä aivan perusteisiin ja rutiineihin, joilla ihoaan hoitaa päivittäin.

- Päivittäinen peruspuhdistus on tärkeää.. Meikki, ympäristön lika, hiki ja ylimääräinen tali on hyvä puhdistaa iholta päivittäin. Puhdistusrutiineissa on ehdottomasti oltava omanlaisensa tuotteet kullekin iholle.

Oikeanlaisilla puhdistustuotteilla myös suojaa ihoa, sillä esimerkiksi liian kuivattavat tuotteet vaurioittavat ihon pH:ta, ja vastaavasti liian rasvaiset tuotteet jättävät iholle öljykerroksen, joka saattaa tukkia ihoa, Leena Kouhia kertoo.

Peruspuhdistuksen lisäksi ihon kuorinta on tehokkaan ihonhoidon perustava kulmakivi. Kuorintaa ei kuitenkaan saa tehdä liian usein tai liian voimakkaasti.

- Iho kannattaa kuoria mieluummin kuuriluontoisesti. Liiallisella kuorinnalla tuhoaa ihon oman, terveen suojakerroksen, Kouhia muistuttaa.

Perusteet kuntoon

Kosmetologi kohtaa useimmiten asiakkaita, joiden ongelmana ovat puutteet ihon päivittäisessä hoidossa.

- Vääränlainen hoito on melkein sama, kuin ei hoitaisi ihoaan lainkaan. Ja jos tähän vielä lisätään liiallinen innokkuus hoitaa ihoa kotona väärillä tuotteilla, niin tilanne vaan huononee.

Olen nähnyt liikaa hoidettuja ihoja, jolloin ihon luonnollinen toiminta on häiriintynyt. Tällöin tilanne pitää rauhoittaa opettelemalla uudet kotihoitotoimenpiteet iholle soveltuvilla tuotteilla.

Kouhia harmittelee, kuinka harvoin ihmiset kääntyvät ihonhoidon ammattilaisen puoleen. Usein ihmiset valitsevat tuotteet kaupasta hinnan tai pakkauksen perusteella tietämättä kuitenkaan oman ihon vaatimuksia:

- Käymme kyllä hammaslääkärillä ja kampaajalla hoidossa, mutta suurimman elimemme, ihomme hoitamisessa käännymme vielä aika harvoin ihonhoidon ammattilaisen eli kosmetologin puoleen.

Lue myös: Hämmentävä ihonhoitotrendi: "Muovinaamari" jättää takuulla traumoja lapsille

Kilpailut

Uusimmat