Kuva: Fotolia

Värjäätkö hiuksesi kotona? Siisti lopputulos syntyy asiantuntijan neuvolla

11.12.2015 19:15 - Senni Loikala

Väriaineen imeytyminen ihoon on monelle omatoimiselle värjääjälle tuttu pulma. Tahrat ovat vältettävissä näppärällä keinolla.

Jos värjäät hiuksesi kotona, saattaa värjäysaineen imeytyminen iholle olla sinulle tuttu riesa. Dermatologi Margarita Lolis suosittelee, että sivelet Vaseliinia tai muuta vastaavaa rasvaa hiusrajaasi ja korviesi iholle ennen värjäyksen aloittamista.

- Tämä toimii ”esteenä” ja ehkäisee värjäysainetta imeytymästä ihoosi. Kostea iho ei ime ainetta yhtä nopeasti kuin kuiva iho ja se auttaa myös saamaan väriaineen nopeammin pois, Lolis kertoo.

Jos tahdot suojata tehokkaamman, voit painella ohuen kerroksen vanua rasvan päälle. Tällöin vältyt entistä todennäköisemmin väriaineen aiheuttamilta tahroilta.

Jätä hiukset pesemättä

Mikäli ihoosi jää jälkiä väriaineesta, kannattaa sinun hellästi rapsuttaa sitä pesuaineen avulla. Mikäli hipiäsi on herkkä, kannattaa sinun Lolisin mukaan korvata pesuaine oliiviöljyllä tai vauvaöljyllä.

Dermatologin mukaan pystyt vähentää tahroja jo aiemmin samana päivänä, jolloin aiot värjätä kutrisi. Hän suosittelee, ettet värjäisi hiuksiasi aamulla.

- Antamalla luonnollisen rasvan kertyä päähäsi, kosteutuu ihosi ja samalla se torjuu väriainetahroja, Lolis kertoo.


LUE MYÖS: Tahdotko hiustesi näyttävän puhtailta viisi päivää ilman pesua? Muotibloggaaja paljastaa keinon

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat