Kuva: Senja Rapila

Antti Tuisku lunasti lupauksensa - Peto Show oli popspektaakkeli vailla vertaa

24.04.2016 11:15 - Emma Ylistalo

Antti Tuisku täytti lauantai-iltana Hartwall Arenan ja järjesti siellä uskomattomat bileet.

- Hartwall Arena, nyt lähdetään kohti Peto Show'ta, Roope Salminen julisti kun hänen bändinsä Roope Salminen & Koirat lämmitteli yleisöä Antti Tuiskun keikkaa varten.

Paljon lämmittelyä yleisö ei kuitenkaan vaatinut, vaan valojen pimennyttyä yleisö huusi ja taputti kärsimättömänä. Kun show viimein alkoi, areenan katosta laskettiin lavalle poliisiauto ja Peto Show'n käynnisti -mikäs muukaan, kuin hittibiisi Peto on irti. Illan tähti nousi poliisiautosta lavalle ja käynnisti areenan kokoiset bileet tanssiryhmänsä avustuksella.

(kuva: Senja Rapila)

Ensimmäinen vieraileva artisti nähtiin jo seuraavassa biisissä, kun Nikke Ankara saapui mukaan lavalle esittämään kappaletta Party (papiidipaadi). Vaikka Antti Tuiskun tanssiryhmä on huikea, viimeistään areenakeikan kolmas biisi Sekaisin todisti sen, että artistin karisma riittää täyttämään Hartwall Arenan yksinäänkin. Neljännen kappaleen Blaablaablaa (En kuule sanaakaan) kohdalla alun hittibiisit olivat tehneet tehtävänsä ja 12 000 ihmistä tanssi täysillä mukana.

(kuva: Senja Rapila)

- En mie tajua et mie oon tässä, Antti Tuisku sanoi välispiikissään ja muistelee aikaa, jolloin hän oli innoissaan siitä, että Tavastia myytiin täyteen hänen keikalleen. 

Artistia on helppo uskoa, sillä hän on käynyt myös läpi ajan, jolloin ihmisiä ei meinannut riittää keikoille ja hänelle ehdotettiin alan vaihtoa. Koskettavassa puheessaan artisti muisteli myös keikkaa, jonka joutui jättämään kesken siksi, että lavalle heiteltiin kaljapulloja.

- Jos te uskotte itseenne ja jos te jumalauta lopetatte sen miettimisen, että mitä muut ajattelee, niin vain taivas on rajana, artisti muistutti kaikkia areenalle tulleita fanejaan.

Antti Tuisku jatkaa uusimman En kommentoi! -albumin kappaleilla ja toinen vieraileva artisti saatiin lavalle, kun VilleGalle tuli mukaan Keinutaan-biisiin. Vierailijat eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä Leri Leskinen tuli säestämään seuraavan kauniin kappaleen, johon mukaan saatiin myös Jenni Vartiainen. Kun kaksikko laulaa yhdessä Kahdestaan-kappaleen, herkistyy yleisö ja viimeistään sen jälkeen tuleva Tyhjä huone saa katsojat pyyhkimään silmäkulmiaan. Kännyköiden valot valaisevat koko Hartwall Arenan ja kappale saa muistelemaan Tuiskun alkuaikojen tuotantoa. 

(kuva: Senja Rapila)

Vain elämää -sarjasta tutuista kappaleista areenakeikalla kuultiin Antti Tuiskun versio Sannin kappaleesta Pojat, Pave Maijasen biisistä Elämän nälkä, sekä tietenkin Vicky Rostin hitistä Sata Salamaa.

Vaikka keikka painottuikin Tuiskun uudempaan tuotantoon, Peto Show'ssa kuullaan onneksi myös artistin ensimmäiseltä levyltä kappaleet En halua tietää ja Ota kuva. Niin kuin melkein kaikki muukin, myös artistin keikoilta tutuksi tullut banaanin syönti viedään astetta pidemmälle. Tanssiryhmän esiintyessä banaaniasuissa, katosta laskettiin jättimäinen banaani, jolla artisti nostettiin ilmaan En kommentoi -biisin tahtiin.

Antti Tuiskun Peto Show sai arvoisensa päätöksen, kun koko areenallinen ihmisiä tanssii yhdessä Hyökyaalto-kappaleen tahtiin. Artisti on sanonut ennen keikkoja antamassaan haastattelussa, että he ovat lähteneet tekemään hienoa popspektaakkelia, josta voi lähteä hymyssä suin ja hyvillä mielin kotiin. Vaikka itse olisin voinut kuunnella laulajan vanhempaa tuotantoa enemmänkin, täytyy sanoa, että Antti Tuisku teki juuri sen, mitä oli luvannutkin.

Lue myös: Antti Tuisku: "Kaikelle kritiikille on herkempi silloin, jos on murheita"

Kilpailut

Uusimmat