Kuva: AOP

Eric Claptonilla vaikeuksia soittaa kitaraa - "Minun olisi pitänyt potkaista tyhjää jo aikoja sitten"

13.06.2016 11:00 - Senja Rapila

Clapton on myöntänyt, että diagnosoitu hermovaurio on tehnyt kitaransoitosta vaikeampaa.

Eric Clapton, 71, on yksi aikamme suurimmista kitaralegendoista. Suosittu muusikko on kuitenkin pidemmän aikaa kärsinyt suurista kivuista ja on nyt paljastanut, että ne ovat johtaneet suurempiin ongelmiin uralla.

Clapton kertoi Classic Rock -lehdelle, että on jo pidemmän aikaa kärsinyt hellittämättömistä selkäkivuista, joiden vuoksi hän hakeutui lopulta lääkäriin tarkemman diagnoosin perässä.

- Se alkoi alaselän kivuilla ja muuttui niin kutsutuksi neuropaattiseksi kivuksi, jossa tuntuu, että jalkaa pitkin kulkisi jatkuvasti sähköiskuja, Clapton kertoi Classic Rock -lehdelle.

Sairaalassa hänellä todettiin neuropaattinen kipu eli hermovauriokipu, joka aiheuttaa muun muassa lihasheikkoutta, tasapainoaistin- ja koordinaatiokyvyn heikkenemistä sekä lihasten puutumista. 

- Minun on vaikeaa soittaa kitaraa ja olen joutunut hyväksymään sen faktan, että tilanne ei tule paranemaan, hän kertoi.

- Koska toivun vielä alkoholismista ja riippuvuudesta muihin aineisiin, pidän sitä hienona asiana, että olen edes elossa. Minun olisi pitänyt potkaista tyhjää jo aikoja sitten. Jostain syystä minut noukittiin helvetin leuoista ja samalla annettiin toinen mahdollisuus.

Lähde: Metro

Lue myös: Steven Tyler julkaisee ensimmäisen soololevynsä: "Country on uusi rock´n´roll"

Kilpailut

Uusimmat