Kuva: Senja Rapila

Pariisin Kevät uudisti soundiaan - Tuunela ei kaipaa kappaleisiin päiväkirjamaista tilitystä

16.06.2016 18:15 - Senja Rapila

Yhtyeen keulahahmo Arto Tuunelan mielestä jokainen haluaa imeytyä artistin syöttämään tarinaan sisään, oli se totta tai ei.

Pariisin Kevät julkaisi viime viikolla ensimmäisen singlelohkaisunsa vuonna 2017 ilmestyvältä albumilta.

Tiputa sun aseet -nimeä kantava single on saanut ihmiset kuhisemaan varsinkin, kun kappaletta mainostetaan lauseella: kappale ei perustu tositapahtumiin vaan tositapahtumat perustuvat kappaleeseen.

- Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä ajattelin, kun sanoin tuon lauseen silloin, yhtyeen laulaja Arto Tuunela nauraa Voice.fi:n haastattelussa.

Miehen mielestä muun muassa Beyoncén Lemonade-albumi on sen verran päiväkirjamaista tilitystä tosielämästä, ettei hän halunnut samanlaista vaikutelmaa omaan musiikkiinsa. Tästä ajatus sitten lähti.

- Mietin, että miten hassu ajatus se on. Mistä kukaan voi oikeasti tietää, onko ne oikeasti tippaakaan totta. Viihdetaiteilija on onnistunut silloin äärimmäisen hyvin, jos se tuntuu siltä, että se olisi tapahtunut oikeasti.

- Kaikkihan me haluamme imeytyä tarinaan sisään, pitää sitä totena ja samaistua siihen jollain tasolla. Se on kuitenkin toisarvoista, onko se oikeasti tapahtunut. Mitä väliä sillä on. Ehkä kaikki isot starat on sellaisia, että jos oikeasti diggaat niistä tosi paljon, haluat ajatella tuntevasi ne. Niiden kelojen seurauksena ajattelin, että tämä ei ainakaan perustu tositapahtumiin, vaan se voi aiheuttaa tositapahtumia sen sijaan.

Perustuu tositapahtumiin

Kappale perustuu kuitenkin tositapahtumiin, vaikka sen toivotaan aiheuttavan tositapahtumia.

- Kyllä se perustuu tositapahtumiin. Yritän sanoituksissani yritän kertoa jotain ehjää tarinaa, vaikka en sitä mielestäni nytkään tee. Tai minun ajatuksissani niissä ei varsinaisesti laulettaisi mistään tietystä tapahtumasta, vaan ne on enemmän sellaisia tunnelmia jotka muodostavat jonkun kokonaisuuden.

Uusi kappale tuo mukanaan uusia tuulia ja soundeja, jotka näkyvät myös tulevalla albumilla.

- Kyllä haluan, että kuulostetaan erilaisilta kuin viimeksi. Senkin uhalla että kuulostettaisiin jonkun mielestä linjattomilta, haluan etsiä erilaisia soundeja. Pitää yrittää välttää sitä, että toistaisi itseään.

Lue myös: Musen areenakeikka täytti jälleen odotukset - katso näyttävä kuvakooste keikalta

Lue myös: Jonne Aaron lupaa: Stadionkeikka tulevaisuudessa!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat