Kuva: Senja Rapila

Pariisin Kevään Arto Tuunela paljastaa: Tärkein levy on ei-henkilökohtaisin

25.06.2016 10:15 - Senja Rapila

Vaikka yhtyeen jokainen levy on tehty tunteella, on yksi niistä kaikista kevyimmin kirjoitettu.

Pariisin Kevät -yhtyeen laulaja Arto Tuunela kertoo, että musiikkiin laittaa aina jotain henkilökohtaista, vaikka se ei omasta elämästä kertoisikaan. Myös kuviteltu tarina voi tuntua todelta ja omalta, kun siihen on upotettu tarpeeksi senhetkisiä tunteita.

Kun Tuunelalta kysyy omimmasta kappaleesta, ei mies osaa vastata. Jokainen kappale on tavallaan tärkeä. Yhden levykokonaisuuden hän kuitenkin pystyi nimeämään.

- Minusta tuntuu, että meidän toinen levymme Astronautti on sellainen kokonaisuus, josta tykkään tosi paljon. Siitä on sen verran aikaakin jo, ettei se tunnu siltä, että sen olisi tehnyt juuri äsken, Tuunela pohtii Voice.fi:n haastattelussa.

- Se on oudolla tavalla minulle todella läheinen levy, koska yksikään niistä biiseistä ei ole mitenkään hirveän henkilökohtainen. Ne ovat aika kevyesti kirjoitettuja biisejä, mutta siitä huolimatta ne ovat omituisen intensiivisiä minulle. Ainakin kun me soitetaan niitä livenä, tuntuu että niissä on paljon tunnetta. Mutta silti ne eivät ole yhtään henkilökohtaisia ne biisit.

Johti henkilökohtaisempiin lauluihin

Tuunelan mielestä albumin tärkeys voi johtaa tiensä siitä hetkestä, jolloin levyä on kirjoitettu ja työstetty. Kappaleeseen on ujuttautunut pieniä muistoja, jotka eivät itsessään liity itse musiikkiin.

- Tietty ajankohta milloin sitä albumia on tehnyt, sen muistaa millaista oli tehdä sitä albumia. Sen muistaa sellaisena tiettynä prosessina, vaikka sitä olisikin tehnyt hieman ripotellen. Se oli sellaista aikaa, jolloin Pariisin Kevättä ei ollut olemassa bändinä. Sillä ei ollut minulle sellaista hirveän vahvaa identiteettiä ja pyrin vain tosi voimakkaasti nauttimaan siitä tekemisestä. Silti minusta tuntuu, että niistä tuli silleen aika dramaattisiakin niistä biiseistä.

- Omituista, en olekaan tullut ajatelleeksi tätä aiemmin. Minusta tuntuu, että sen jälkeen olen halunnut kirjoittaa paljon henkilökohtaisempia lauluja. Mutta kun nyt miettii läpi, yksikään sen levyn biiseistä ei ole sillä lailla henkilökohtaisia.

Lue myös: Frederik, 71, avoimena rankasta lapsuudestaan: Liikkumista jengissä ja julman väkivaltainen isä

Lue myös: Jenkkirokkari tylyttää: EDM-musiikin suosio perustuu narsistisiin ihmisiin

Kilpailut

Uusimmat