Kuva: Senja Rapila

Stigillä vaikeuksia nähdä itseään pop-tähtenä: "Miten minun tekstini ketään koskettaisivat"

03.07.2016 17:15 - Emmi Moilanen

Stig kertoo, että omaa asemaansa esikuvana on välillä vaikea käsittää.

Hiljattain Oon tulossa kotiin (nakkikukkaro) -kappaleen julkaissut Stig, oikealta nimeltään Pasi Siitonen, 37, kertoo Voice.fi -sivustolle, että naiset lähestyvät häntä harvoin iskulauseiden kanssa. Miehen mukaan työajan ulkopuolella ihmisten huomio on muutenkin melko vähäistä.

- Aika vähän lähestytään keikkojen ulkopuolella, en tiedä onko se sitten sitä suomalaista korrektiutta ja ujoutta, Stig toteaa.

Keikkamatkoilla sen sijaan kaikenikäiset ihmiset tulevat mielellään juttelemaan ja kertomaan palautetta musiikista. Stigin mielestä festareilla onkin hyvä käydä tekemässä ”kenttätutkimusta” kuuntelijoiden keskellä.

- Juhannuksenakin pyörittiin yleisön joukossa ja kyllä sieltä aina juttuseuraa sai. Valokuvia otetaan aika paljon ja on mukava kuulla palautetta, että minun takiani jotkut ovat tulleet festareille, hän sanoo.

Vaikea nähdä itseä pop-tähtenä

Artisti lisää myös, että hänen on vaikea nähdä itseään pop-tähtenä, sillä hän viettää paljon tavallista arkea ja ”perheenisä-elämää”. Stig elää yhdessä avovaimonsa ja pariskunnan kahden pojan kanssa.

- Kun tullaan kädet ja ääni täristen kysymään sitä kuvaa, niin tekisi mieli sanoa, että ”ota ihan iisisti, Pasi tässä vaan”, Stig toteaa lempeästi.

- Tietenkin olen myös ylpeä siitä, että on tällainen status ja kyllähän se popkulttuuriin kuuluu, että on tähtiä ja esikuvia. Sellaiseksi olen sitten joutunut vähän huomaamatta.

”Aliarvioin omia taitojani”

Suomalaisten suosima artisti kertoo, että on saanut runsaasti positiivista palautetta kappaleistaan. Kuuntelijat ovat muun muassa kertoneet, että Stigin kappaleet ovat antaneet voimaa ja auttaneet heitä selviytymään synkistäkin ajoista.

- Tuntuu se vähän omituiseltakin, että miten nyt minun tekstini ketään koskettaisivat, mutta niin se vaan on. Olen aina ollut sellainen omien taitojeni aliarvioija. Aina kun uusi kappale tulee ulos, niin mietin, että onko se ihan ”skeidaa”, Stig pohtii.

Ajoittaisesta epävarmuudesta huolimatta mies on kuitenkin saanut todeta, että onnistumisia on uran aikana tullut runsaasti.

- Kyllä se palaute lämmittää sydäntä, tulkaa vain juttelemaan, mies hymyilee rohkaisten fanejaan.

Lue myös: Stigin uusi kappale kiteyttää matkamiehen kaipuun - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat