Kuva: Senja Rapila

Michael Monroe muistelee Hanoi Rocksia lämmöllä: "Se loppui vähän ennen aikojaan"

12.08.2016 09:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Hanoi Rocksin kultavuosiin keskittyvä valokuvanäyttely sai rokkarin muistelemaan menneitä haikeana.

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 35 vuotta Hanoi Rocksin ensimmäisen studioalbumin Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks julkaisusta. 80-luvulla bändi koostui parikymppisistä pojanklopeista, kun Hanoi Rocks vietti kultavuosiaan.

Nyt legendaarista bändiä muistellaan näyttävän valokuvanäyttelyn merkeissä, jossa suuri osa kuvista on ennennäkemättömiä.

Kuvat ovat valokuvaaja Justin Thomasin ottamia, joka matkusti Hanoi Rocksin kanssa yhtyeen kulta-aikoina 1983-1984. Yhtyeen keulahahmo Michael Monroe kertoi Radio Novalle, että näyttely ja sen valokuvat tuovat monia muistoja mieleen.

- Tulee mieleen se, kuinka hieno bändi tämä oli ja kuinka hienoja ja tyylikkäitä yksilöitä me oltiin. Meillä oli ihan oma style ja omaperäinen tyyli. Ei ole vastaavanlaista bändiä ollut sen jälkeen eikä ollut silloinkaan, meillä oli ihan oma juttumme. Kun olisi suonut vain, että se olisi kestänyt kauemmin, kun se loppui vähän ennen aikojaan - aika paljonkin ennen aikojaan, Monroe kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

Monroe muistelee, että oli Hanoi Rocksin kultavuodet olivat jännittävää aikaa: vaikka kokemusta ei ollut paljoa, intohimo musiikkiin ja hyvä asenne auttoi pärjäämään.

- Silloin oli vielä paljon opittavaa. Ei siinä vielä tiennyt mistään mitään, mutta kaikki tehtiin täysillä ja asenne oli kohdallaan. Sitä teen vielä tänäkin päivänä, mutta vähän kokeneempana vaan, hän kertoo.

- Olen ylpeä tästä bändistä, oli kiva olla osa sitä. 

Kuin yhtä perhettä

Hanoi Rocksin basisti Sami Yaffa on myös kertonut, että valokuvaaja Justin Thomasista tuli nopeasti kuin perheenjäsen bändin jäsenille. 

- Valokuvaaja Justin Thomasista tuli ikään kuin perheenjäsenemme vuosina 1983-1984. Sillä ei ollut enää väliä, oliko kamera esillä vai ei. Tämän vuoksi Justin sai taltioitua Hanoi Rocksin kultaisen kauden ainutlaatuisen läheisesti ja intiimisti, Yaffa kertoi näyttelyn tiedotteessa valokuvaajan suhteesta muuhun bändiin.

Valokuvaaja Justin Thomasista tuli nopeasti perheenjäsen muulle bändille. (kuva: Senja Rapila)

Hanoi Rocks toimi aktiivisesti vuosina 1979-1985 ja myöhemmin vuosina 2001-2009. Yhtyeen viimeinen keikka pidettiin 12. huhtikuuta 2009. 

Justin Thomasin Hanoi Rocks – ’82-’84 -näyttely on Helsingin Kaapelitehtaalla 12.8. – 1.9.2016 ja Turussa Logomossa 22.7. – 7.8.

Lue myös: Vuonna 2010 kuollut Ronnie James Dio esiintyi metallifestareilla - hologrammina tosin

Uusimmat