Kuva: Senja Rapila

Pete Parkkonen: "Kymmenen vuoden päästä olen vielä parempi"

17.08.2016 18:30 - Senja Rapila

Idolsista tunnetuksi tullut artisti summaa, että jokaiseen kappaleeseen pitää osata samaistua, vaikka se ei kertoisikaan omasta elämästä.

Suomalaismuusikko Pete Parkkonen, 26, julkaisi viime viikolla uuden sinkkunsa Mitä mä teen. Uuden kappaleen idea ei ollut lähtöisin itse Parkkoselta, vaan Eppu Kososen ja Jurekin käsistä. Parkkonen antoi vain omat mausteensa kappaleen viimeistelyyn.

Artisti kuitenkin kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että pystyy samaistumaan kappaleeseen hyvin - kuten kaikkiin muihinkin kappaleisiinsa.

- Kaikennäköisiin tilanteisiin pitää pystyä samaistumaan. Tässä on huomannut, että kun on kirjoittanut jo aika kauan musaa, kahdeksan, yhdeksän, kymmenen vuotta, niin on suuri ero aiempaan, Parkkonen kertoo.

- Kymmenen vuoden päästä olen vieläkin parempi ja luotan siihen. Nyt pystyy jo paremmin hyppäämään tilanteisiin, missä on ollut tai yhdistää sanoituksiin ystävien elämiä tai mitä kuulee maailmalta.

Parkkonen kertoo, että välillä hän onnistuu niinkin hyvin syventymään sanoitusten sisälle, että lähipiiri soittelee uuden kappaleen ilmestyessä perään hämmentyneenä siitä, onko kappaleen sanoitukset tapahtuneet todellisuudessa artistille itselleen tai jollekin lähipiiristä.

- Jengi sitten soittelee minulle, koska kappale kuulostaa niin todelta. Mutta se onkin tavallaan se, mitä haluan siitä kappaleesta, että se kuulostaa todelliselta.

Lue myös: Pete Parkkonen musiikkityylinsä muutoksesta: "Rock pitää ryhtiäni pystyssä"

Kilpailut

Uusimmat