Kuva: Senja Rapila

Mikko Harju kanavoi sydänsurunsa uuteen kappaleeseen: "Toivot vain, että olisit ehjä"

25.08.2016 08:00 - Anna Hopi

Harju haluaa tuoda Ehjä-kappaleellaan toivoa vaikeisiin tilanteisiin suhteissa.

Laulaja Mikko Harjun uusin kappale on nimeltään Ehjä. Se kiteyttää nuoren artistin elämästä ajanjakson, jossa oma sydän oli särkynyt eron takia.

- Biisin tarina kertoo siitä, että on tullut ero ja siitä lähdetään sitten eteenpäin. Monelle on varmaan tuttu se prosessi, joka siitä seuraa. Käsitellään niitä tunteita. Sitä toivoo vain, että jonain päivänä olet taas ehjä, toteaa Mikko Iskelmän haastattelussa.

- Uskon, että elämä antaa haasteita, mutta niistä selviää. Biisissä on sen takia paljon toivoa mukana.

"Biisinteko auttoi eron jälkeen"

Harjun kappaleen taustalla on puoli vuotta kestänyt suhde, joka päättyi toisen osapuolen toivomuksesta. Mikko on saanut kappaleeseen tunnelatausta muistelemalla jätetyksi tulemisen tunteitaan.

- Suhde meni syvemmällekin, mutta kävi ikävästi, että tytölle tuli fiilis, ettei jatketa. Minua harmitti vähän enemmän, koska minut jätettiin, mutta ymmärsin kuitenkin hänen tunteitaan. Ihmisten on hyvä etsiä näissä tilanteissa oma tapa käsitellä asiaa. Joku hakee lohtua kavereista, minulle se tapa on tehdä biisejä, kertoo mies.

- Niistä saa itselle voimaa, ja on hienoa kuulla, jos joku toinenkin saa niistä jotain itselleen. Eron jälkeen tulee aina mietittyä, mitä on tehnyt suhteen aikaan. Silloin voit syventää suhdetta itseen ja itse ainakin tajusin sen jälkeen paremmin, mitä haluan tulevaisuudelta ja  kumppanilta.

Kuuntele Mikko Harjun kappale Ehjä alta.

Lue myös: Laulaja Mikko Harju haluaa olla rakkauden lähettiläs: "Parasta on, kun kappale on auttanut kuulijaa"

Kilpailut

Uusimmat