Kuva: Mikko Räsänen

Waldo's People, miksi ette ole levyttäneet 7 vuoteen?

26.08.2016 23:00 - Senja Rapila

Elektronista tanssimusiikkia soittava suosikkiyhtye esiintyi perjantaina Suvilahdessa järjestettävällä We Love the 90's -festarilla.

Radio Nova tavoitti Waldo's Peoplen Waldon eli Marko Reijosen sekä Karoliina Kallion pukuhuoneesta ennen keikan alkua. Kaksikko piti erikoisena sitä, että he esiintyivät niin aikaisin suositulla ysärifestarilla.

- Outoa, tämä on outo tilanne, Reijonen naurahtaa.

Vaikka keikka olikin ajoissa ennen viittä ja ensimmäisten joukossa, yleisöä oli kuitenkin kerääntynyt sankoin joukoin katsomaan suosikkiyhtyettä. Reijonen pitää aikaista keikkaa kuitenkin vain hyvänä asiana.

- Mutta tämä on juuri hyvä aika, että pääsee katsomaan seitsemän uutiset kotiin, hän sanoo huvittuneena.

- Nyt ymmärrän sen kun urheilijoilta kysytään siitä, kun karsinnat on aamulla ja loppukilpailu on myöhemmin, että miten ne saa ladattua siihen aamuun sen maksimaalisen suorituksen. Aamulla kun heräsi huomasi ihan selvästi, että on erilainen tilanne, ettei vedetä klubikeikkaa.

- Piti aamulla aloittaa jo sellainen henkinen valmistautuminen, Kallio lisää. 

(kuva: Mikko Räsänen)

"Ennen touhu oli totisempaa ja kurttuotsaista"

Reijonen kertoo Radio Novan haastattelussa, että ennen keikkailu oli melkoista suorittamista. Mietittiin lähinnä sitä, miten saataisiin mahdollisimman hyvää tulosta aikaiseksi ja kasvatettua fanikuntaa. Nykyisin keikkailu menee mukavana harrastuksena.

- Nykyään osataan ottaa keikat rennommin ja vapautuneemmin. Silloin oli aina maailmanvalloitukset mielessä ja seuraavan sinkun piti olla aina listaykkönen. Se oli tavallaan enemmän totisempaa ja kurttuotsaista se touhu. Nyt me tiedetään oma asemamme ja osataan nauttia näistä keikoista eri tavalla, Reijonen kertoo.

Waldo's People edusti Suomea vuoden 2009 Euroviisuissa. Kilpailusta jäi käteen hyvä fiilis ja rutkasti ulkomaalaisia faneja.

- Se on jännä katsoa tuolta Facebookista bändin sivuilta, että aiemmin meitä sosiaalisessa mediassa seuraava fanikunta oli 90 prosenttisesti Suomesta, mutta tällä hetkellä se on noin 55-60 prosenttia. Loput ovat sitten tuolta rajojen ulkopuolelta.

(kuva: Mikko Räsänen)

Keikat perustuvat nostalgian tunteeseen

Waldo's People julkaisi viimeksi musiikkia vuonna 2009, mutta sen jälkeen uutta tuotantoa ei ole tullut. Yhtye keikkaili vielä vuonna 2010, mutta vuosina 2011-2013 elettiin täydessä hiljaisuudessa. Vuonna 2013 ysäribuumi alkoi kuitenkin nostamaan jälleen päätään, joka toi myös Waldo's Peoplen takaisin esiintymislavoille.

- Nämä keikathan perustuvat periaatteessa niihin nostalgisiin, vanhoihin kappaleisiin, mikä on sekin erittäin hienoa, että olet 20 vuotta sitten tehnyt jonkun kappaleen, jota ihmiset haluavat edelleenkin kuunnella, Reijonen kommentoi.

Tällä hetkellä yhtyeellä ei ole suunnitelmissa tehdä uutta musiikkia. Waldo's Peoplen viimeisin albumi Paranoid julkaistiin vuonna 2009.

- Uskon vakaasti siihen, että keikoilla ihmiset haluavat kuunnella niitä ysärihittejä. Ikinä ei pidä sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä mennään niillä nostalgisilla kappaleilla. Onhan tässä julkaistu jo toissasataa kappaletta, että kyllä niitä riittää esitettäväksi.

Lue myös: Seksikkäät tanssijat varastivat ysärilegendan show'n - katso kuumat kuvat Helsingistä

Suosittelemme

Uusimmat