Kuva: Mikko Räsänen

Koomikoiden pilkan kohde Arttu Wiskari: "Olen iskelmämusiikin isoin haistatus"

12.09.2016 09:09 - Anna Hopi

Laulaja Arttu Wiskarilla on hyvä huumorintaju, jossa on aimo ainnos itseironiaa. Siksi hän nauraa vitseille, jotka kertovat hänestä itsestään.

Stand up -kulttuuri elää nousukauttaan ja televisiossa viihdeohjelmissa sketsiviihteessä nähdään usein julkisuudesta tuttujen henkilöiden parodioita. Oman osansa huumorista on saanut myös laulaja Arttu Wiskari, joka pitää itseään hyvänä kohteena vitseille.

- Jos vitsi on tehty hyvin, se tuntuu minustakin hyvältä. Olen nähnyt itsestäni paljon parodioita ja hahmoja - ja kuullut biiseistä vittuilua. Minusta ne vitsit ovat loistavia. Kun ne ovat huonosti tehty, mennään ihmisyyteen. Ihmisenähän ei kukaan tunne mua, muistuttaa artisti.

- Sami Hedberg joskus sanoi minulle, että olisi kiva heittää joku vitsi sinusta. Sanoin siihen, että se olisi hienoa. Se on minulle kunnia. Samalla tavalla musahommatkin toimii. Teen biisejä, jotka jakavat mielipiteitä - samoin stand up jakaa mielipiteitä.

Wiskari sanoo, ettei muista koskaan ottaneensa hernettä nenään hänen kustannuksellaan tehdystä komiikasta. Miehellä tuntuu olevan terve itseironia omaa itseään kohtaan.

- Arttu Wiskarihan on iskelmämusiikin biggest fuck you. Jos tämän näköinen äijä voi ottaa ja menestyä musalistoilla, niin on siinä musassa joku mennyt erittäin pahasti päin helvettiä. Minulla ei ole runko kunnossa, eikä ääni. Mitä helvettiä mä siellä listoilla killun?

"Olen haistatellut kännissä Facebookissa"

Komiikalla voi tehdä hyvän olon, mutta huonosti tehty komiikka voi myös repiä ja satuttaa. Varsinkin TV-ohjelmassa naurun kohteeksi tuleminen voi tuntua joistain julkisuuden henkilöistä nolaavalta kokemukselta. Onko Wiskarille tullut tilannetta, jossa vitsailu olisi mennyt ihon alle?

- Ei varmaan mun kohdalla ole koskaan tullut pahaa oloa siitä, että olisi menty ihmiseen TV:n puolella ja arvosteltu. Hyväksyn sen, että olen julkinen ihminen ja siinä mielessä julkista riistaa. Huonosti tehtyjä juttuja on muutama, mitkä eivät olleet hauskoja. Annan paljon rispektiä taas esimerkiksi Jarkko Tammiselle, joka teki minusta komiikkaa omassa ohjelmassaan.

Jossain se raja menee Wiskarillakin, vaikka tähti on luonteeltaan lupsakka mies.

- Jos perhettä, vaimoa tai lapsia ruvetaan repimään johonkin mukaan tai tehdään asioita, jotka satuttavat perhettäni, tai aletaan leikkimään terveydellä. Musiikistani, olemuksestani, laulutavasta ja puhetavastani voi heittää vitsiä ja niistä saakin hauskoja juttuja. Niin kauan kuin en itse itsestäni pelleä, joku muu saa tehdä sen.

Laulaja ei ole koskaan alkanut nokittelemaan tai vastaamaan saamiinsa kommenteihin tai hänestä tehtyihin huumoripläjäyksiin.

- Homma on hallussa. Olisi virhe heittää koomikolle vitsiä takaisin. Ennemmin mieluummin haluaisin olla messissä, kuten olen ollut Possessa tai Jarkko Tamminen Show'ssa. On kivaa vetää vitsi niin överiksi, että siitä jää kaikille hyvä mieli. Ehkä joskus kännissä olen voinut kirjoittaa Facebookiin, että haistakaa vittu, ja sitten olen poistanut sen aamulla. Sekin on ollut enemmän oman pahan olon purkamista, kellekään koomikolle en ole avautunut. Olisi hauskaa kuulla stand up -illassa kuulla itsestään vitsi, silloinhan se on homma isoillaan, virnistää Wiskari.

Lue myös: Tähdet, tähdet -kilpailijat julkistettiin - mukana Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen

Lue myös: Arttu Wiskarin muistelee sinkkuaikojen yksinäisyyttä: "Sydämeen sattui, kun muut lähtivät perheidensä luo"

Kilpailut

Uusimmat