Kuva: Mikko Räsänen

Marco Hietala Nightwishin Wembley-keikasta: Ilmaa nuuhkin, että haiseeko Princen partavesi

04.10.2016 18:45 - Reija Saarinen

Nightwish nähtiin legendaarisella Wembley Arenalla viime vuonna.

Nightwish teki viime vuoden joulukuussa historiaa soittamalla ensimmäisenä suomalaisena legendaarisella Wembley Arenalla loppuunmyydylle katsomolle. Hetki oli paljo kokeneelle basisti Marco Hietalallekin, 50, tunteikas.

- Wembley on todella ikoninen paikka. Kyllä kun siellä päivän hortoili, niin kyllä sitä tuli nuuhkittua, että haiseeko täällä Princen partavesi vai Madonnan hajuvesi. Perhosia oli vatsassa, ei liikaa mutta sopivasti, Hietala naurahtaa.

- Siinäkin mielessä hieno hetki, että Englanti on tunnetusti vaikea paikka löydä läpi, etenkin jos tulee kielialueen ulkopuolelta.

Vaikka suuren ja mahtavan keikkapaikan lavalle on nyt päässyt kerran astumaan, ei se Hietalan mukaan ole keikoilla se pääasia. Mahtavan show´n voi heittää myös pienellä ja tunnelmallisella klubilla.

- Olishan Madison Square Gardenissa mahtava soittaa. Olen kuitenkin aika easy going -tyyppi eli tykkään soittaa show´n missä vain, kenelle vain ja koska vain. Ei sen tarvitse aina olla suurta. Klubikeikatkin on todella mahtavia, kun siinä ollaan lähellä ja voi tuntea hien ja kaljan tuoksun.

Vehicle Of Spirit -DVD julkaistaan 9. joulukuuta. Kyseinen levy sisältää muun muassa legendaarisen Wembley-keikan kokonaisuudessaan.

Lue myös: Nightwishin Tuomas Holopainen avoimena: Puoleentoista vuoteen en ole tehnyt yhtään biisiä

Kilpailut

Uusimmat