Kuva: AOP

Nightwish-basisti Marco Hietala: "Olisikohan nyt viimeinkin aika ruveta kasaamaan sitä soololevyä?"

14.10.2016 10:15 - Reija Saarinen

Nightwish jää pian vuoden mittaiselle tauolle.

Nightwish on ollut aktiivinen jo noin 20 vuoden ajan. Taukoa ei ole ollut, vaan keikkoja ja levyjä on tahkottu tiuhaan tahtiin. Vuosi 2017 kuitenkin muuttaa tämän. Yhtye jää nimittäin vuoden mittaiselle, hyvin ansaitulle tauolle.

Basisti Marco Hietala, 50, ei usko viettävänsä vuotta kokonaan ilman musiikkia. Etenkin oman soololevyn tekeminen houkuttaa.

- Seuraavan vuoden aikana rakentelen kotistudion loppuun ja rupean äänittelemään jotain, silloin kun huvittaa.

- En varsinaisesti osaa olla kovin pitkiä aikoja kirjoittamatta musaa tai tekstin pätkiä. Sitäkin olen miettinyt, että olisiko nyt viimeinkin aika ruveta kasaamaan sitä soololevyä. Materiaalia kyllä on, mutta tuleeko niistä levyä, niin se on arvoitus mulle itsellenikin, Hietala naurahtaa.

Musiikin lisäksi myös pelit vievät varmasti osansa lahjakkaan muusikon ajasta.

- Pleikkari tulee varmasti olemaan kovassa käytössä. Pelailen varmaan jotain eeppisiä roolipelejä. Tällä hetkellä on menossa The Wicther 3.

"Nasta porukka, hyvä fiilis"

Ennen ensi vuoden uusia tuulia on tietenkin luvassa myös Raskasta joulua -kiertue, jolla Hietala on mukana nyt kahdennettatoista kertaa. Vaikka hommassa tuttu kaava onkin, ei tien päälle lähteminen tunnu puulta.

- On todellakin intoa lähteä tien päälle taas. Siellä on hiton hyviä tyyppejä niin bändissä kuin solisteissakin. Nastaa porukkaa ja todella hyvä fiilis.

Vuodesta toiseen rock-henkiset joululaulukeikat ovat olleet suuressa suosiossa. Mutta mikä taika suuren suosion takana oikein on?

- Uskon, että joululaulut piti vain päivittää rock-sukupolvelle. Se tuotiin tällaiselle väelle sellaisessa muotissa, jota ne oli kaivannu ilman, että he itsekään sitä tiesivät, Hietala pohtii.

Miehelle itselleen jouluisista lauluista rakkain on kaikkien tuntema Sylvian joululaulu.

- Syy on siinä, että paljon maailmaa kiertäneenä ja välillä hyvinkin yksinäisenä hotellissa istuneena, niin sen laulun maanpakolaisen näkökulma onnistuu jotenkin koskettamaan.

Kilpailut

Uusimmat