Kuva: Warner Music Finland

Arttu Wiskari muistelee uransa rankkaa alkua: Yöunet jäivät vähiin

17.11.2016 11:00 - Anna Hopi

Wiskarin uudella IV-levyllä on kappale, joka syväluotaa laulajan elämän raskasta aikaa.

Psyykkikone-niminen uusi kappale sai tähden mukaan alkunsa yhdestä lauseesta, jonka Arttu Wiskari heitti väsyneenä bänditoverilleen Janne Rintalalle.

- Sanoin Jannelle, että nyt alkaa olemaan psyykkikone finaalissa, ja hän nauroi lausetta hirveästi. Mietimme, että kun psyykkikone alkaa olemaan rikki, silloin ollaan jo aika hajalla, hymyilee Wiskari Iskelmän haastattelussa.

- Muistelimme kappaletta tehdessämme vanhoja aikoja. Pohdimme, millaisia biisejä teimme ekalle levylle. Olimme silloin duunissa rautakaupassa, jossa teimme pitkiä päiviä ja lähdimme päivän jälkeen yöstudiolle. Sitten pienet unet väliin ja sitten rautakauppaan.

Wiskari ei nostalgisoi uransa alkuaikoja tippaakaan.

- Se rumba, jota vedimme alkuaikoina, oli todella rankkaa. Halusimme lyödä juttumme läpi niin kovasti. Biisi kertoo siitä, kun voimat alkoivat loppua kesken, sanoo tähti.

- Fiilikset olivat todella kamalia, kun ei nukuttu kunnolla. Ajatukset alkavat olla sellaisia, ettei niistä saa selkoa. Rupesin joskus kuuntelemaan, että ovikello soi, ja menin avaamaan yöllä rapun oven, eikä siellä ollut ketään. Varmasti joskus jokainen on ollut niin poikki, että on ollut psyykkikone rikki.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Arttu Wiskarin muistelee sinkkuaikojen yksinäisyyttä: "Sydämeen sattui, kun muut lähtivät perheidensä luo"

Kilpailut

Uusimmat