Kuva: Senja Rapila

Onko JVG:llä varasuunnitelmaa, jos ura loppuu? Jare Brand vastaa

17.11.2016 18:00 - Senni Loikala

Menestystä niittänyt JVG ei ole lopettamassa uraansa, mutta jos jonain päivänä näin kävisi syystä tai toisesta, ei ainakaan Jare Brand jäisi laakereilleen lepäämään.

Suuria radiohittejä takonut JVG eli Jare Brand, 29, ja Ville Galle, 29, lukeutuvat Suomen menestyneimpien räppäreiden joukkoon. Jo vuonna 2011 ilmestynyt esikoisalbumi myi kultaa, ja sittemmin JVG on palkittu Emma-gaalassa muun muassa vuoden hiphop-albumin -ja vuoden yhtyeen -kategorioissa. Räppärikaksikko on ehtinyt myös täyttää Hartwall Arenan kahdesti, ja syyskuussa heistä julkaistiin Etenee. JVG:n tarina -kirja.

JVG:n saavutusten perusteella moni saattaa olettaa, että räppärikaksikko on tällä hetkellä uransa huipulla. Brand kommentoi JVG:n lakkaamattoman nousujohteista uraa Voice.fi-sivustolle Naughty BRGR -ravintolan 1-vuotissyntymäpäivillä näin:

- Niin mekin olemme joka vuosi luulleet, että nyt olemme huipulla. Olemme aina silti vain menneet eteenpäin, mikä on siistiä. Ei sekään ole aina helppoa päästä eteenpäin.

"Jos musiikin tekeminen jonain päivänä loppuu..."

Mikäli JVG:n ura musiikkibisneksessä jossakin vaiheessa ajautuisi päätöksensä, ei Brandin maailma pysähtyisi siihen. Näin ei oletettavasti ole käymässä pitkään aikaan, koska kaksikko tekee täysillä rakastamaansa työtä ja myös uutta musiikkia on tulossa.

- Jos musiikin tekeminen jonain päivänä loppuu, niin sitten voidaan tehdä jotakin muuta, mitä vaan. Nuoriahan tässä vielä ollaan, Brand miettii.

- Eihän me olla oltu musiikkibisneksessä kuin joitakin vuosia ja nopeasti ollaan kaikkea saavutettu. Toivottavasti meillä on uraa musiikin parissa jäljellä vielä paljon, hän lisää.

Brand opiskeli aiemmin kiinteistötaloutta Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa, mutta opinnot jäivät kesken musiikin takia. Jos JVG siirtyy joskus "eläkkeelle" musiikin tekemisestä, olisi Brand valmis suorittamaan tutkintonsa loppuun.

- Jonain päivänä voisin suorittaa kesken jääneet opintoni loppuun. Jos vanhoina päivinä ei jaksa enää kiertää Suomea, niin silloin voi opiskella lisää.

Uutta musiikkia julkaistaan pian

JVG teki hiljattain uuden Revolveri-kappaleen yhdessä Elias Gouldin kanssa Luokkakokous 2 -elokuvaan. Uutta musiikkia on tulossa lisää lähiaikoina.

- Koitamme saada vielä tänä vuonna jotakin ulos ja keväällä julkaistaan kesäksi uutta musiikkia, Brand lupaa.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella JVG:n ja Gouldin Revolveri-kappaleen alta.

Lue myös: "Kaikki kuittaa, kun haippi huippaa" - JVG, mitä tämä tarkoittaa?

Lue myös: JVG, oletteko tissi- vai pyllymiehiä? - katso video

Lue myös: JVG: ”Fanit yllättävät ja löytävät meidät aivan ihme paikoista”

Kilpailut

Uusimmat