Kuva: Harri Hinkka

Yö-yhtyeen ex-jäsenten terveiset Olli Lindholmille: "Kiitos hyvästä mainoksesta"

09.01.2017 19:45 - Vilma Kaura - Luettu 1 891 kertaa

Jay Lewisin ja Daffy Terävän uudessa kokoonpanossa aiotaan panostaa yhtyeen ilmapiiriin.

Viime vuoden lopulla Yö-yhtyeestä yllättäen potkut saaneet basisti Jay Lewis ja kitaristi Daffy Terävä ovat koonneet ympärilleen uuden yhtyeen, joka kantaa nimeä Jay Lewis Gang. Entisten Yö-jäsenien tapaan yhtyeessä nähdään myös entinen popedalainen, kosketinsoittaja Jani Kemppinen sekä Yö-yhtyeen rumpalina vuoteen 2002 asti toiminut Frogley.

Jay Lewis Gangin nokkamiehenä ja laulajana työskentelevä Jay Lewis myönsi jo aiemmin miettineensä uuden yhtyeen kokoamista Yö-yhtyeessä vallinneen huonon tunnelman vuoksi. 

- Koin, ettei se ollut itselleni kovin luova työpaikka. Hoidin vain oman tonttini ja senkin ilmeisesti turhan luovasti muihin verrattuna, Jay Lewis sanoo Iskelmän haastattelussa.

Hänen bänditoverinsa Daffy on asiasta yhtä mieltä ja kuvailee Yön olevan kuin mikä tahansa muu yritys, jossa kommunikointi johdon ja työntekijöiden välillä ei toimi.

- Maailmassa on hirveästi johtajia, josta ei pidetä. Ja silti työpaikassa käydään, mies pohtii.

Vaikka vuodenvaihde on kulunut muusikoilla tunnemyrskyn keskellä, he haluavat silti lähettää terveiset Yö yhtyeen nokkamiehelle Olli Lindholmille.

- Ei käy kateeksi, Jay Lewis toteaa lyhyesti.

- Kiitos hyvästä mainoksesta, Daffy sanoo.

Daffy (oik.) ja Jay Lewis (vas.). (kuva: Vilma Kaura)

Yhteistyö toimii

Jay Lewis ja Daffy kertovat olevansa erottamisestaan huolimatta kiitollisia kaikista yhteisistä vuosista bändin kanssa. Muusikoiden elämässä alkaa nyt uusi luku, johon he suuntaavat valoisin mielin.

- 16 vuotta oli pitkä aika yhdessä yhtyeessä. Kyllä siinä silloin pitää jotakin hyvää olla. Eikä niitä kaikkia yhteisiä muistoja pidä tuhota alusta asti tähän päivään, Daffy pohtii.

Miesten uudessa yhtyeessä, Jay Lewis Gangissa, asiat aiotaan tehdä tulevaisuudessa kuitenkin eri tavalla kuin Yössä. Jay Lewis ja Daffy kertovat ottaneensa opikseen siitä, mitä huono työilmapiiri voi aiheuttaa.

- Me olemme oikeasti bändi, jossa demokratia toimii. Vaikka uusi kappaleemme onkin minun tekemäni, ovat kaikki muut saaneet tehdä siinä loistavaa työtä. Kappaleesta ei olisi tullut yhtä hyvä, jos olisin itse alkanut neuvomaan miten asiat kuuluu tehdä, yhtyeen laulaja selittää.

Daffyn mukaan yhtyeen ensimmäinen sinkkukappale Liekki on hyvä esimerkki toimivan bändin aikaansannoksesta.

- Kaikki soittivat kappaleen niin kuin itse sen näkivät, ja siitä tuli hyvä. Kappaletta on yleensä hyvä lähestyä ensin niin, että se kokeillaan soittaa yhdessä. Ei niin, että joku sanoo aina etukäteen, että soita noin ja noin.

Kuuntele alta Jay Lewis Gangin uusi kappale Liekki.

Lue myös: Yö-yhtyeestä potkitut muusikot julkaisivat uuden biisin - jättävät sanoman kuuntelijan tulkittavaksi

Suosittelemme

Uusimmat