Kuva: Senja Rapila

Juno on kyllästynyt huhupuheisiin - "Helpommalla pääsisi, kun kysyisi suoraan"

25.01.2017 10:45 - Senja Rapila

Junon tuorein sinkku Grace Kelly ilmestyi 13.1. perjantaina. Kappaleen suorat sanat rohkaisevat kaikkia olemaan rehellisiä itselleen ja tekemään asioita, jotka tuntuvat itsestä hyviltä.

Räppäri Juno, 30, julkaisi hiljan tuoreen sinkkunsa, joka kantaa nimeä Grace Kelly. Mukana kappaleella on Keko Salata eli tuottaja Sakke Aalto. Räppäri kertoo saaneensa inspiraation kappaleeseen legendaarisen näyttelijätär Grace Kellyn selvittämättömästä kuolemasta, joka riivaa vielä kymmenienkin vuosien jälkeen monien mieltä. 

- Jossain vaiheessa kun itsellä omassa elämässä oli hankalaa ja juuri siihen aikaan sattui katsomaan Grace Kelly juttuja, niin hiffasi, että aika samalla lailla elää samanlaisessa kuplassa kuin hän, Juno kertoo Voice.fi:lle.

- Vaikka ei ole tavallaan minkäänlaista kosketuspintaa omaan elämään, kun Grace Kelly on kuitenkin ollut ruhtinaallinen ja elokuvatähti ja mitä kaikkea muuta. Mutta tavallaan se, kuinka paljon hänen tekemisiään on yritetty rajoittaa ja kuinka paljon hänen elämässään muut ovat päättäneet, että mitä hän saa tai ei saa tehdä.

Junon mielestä kappale on enemmän rohkaisubiisi, ettei toisten mielipiteistä tulisi välittää niin, että ne ottaisivat otteen omasta elämästä.

- Aika moni kuitenkin miettii aika paljon sitä, että mitä vaikka vanhemmat ovat mieltä tai mitä puolisot on mieltä, tai mitä frendit ovat mieltä. Sitten ajattelin, että kun itsekin on niitä joutunut kelaamaan, että siinä voisi olla hyvä aihe.

Kyllästynyt huhupuheisiin

"Tuntemattomat puhuu mun suulla" on yksi fraasi, joka kuullaan kappaleessa useaan otteeseen.

Keko Salatan laulamat kertosäkeet iskevät ja Juno kertookin, että yllä mainittu laini tulee suoraan niistä tilanteista, joissa muut puhuvat puolesta.

- Se on tavallaan tullut siitä, että on aika paljon tilanteita, mistä pääset helpommalla kun vain kysyt ihmiseltä suoraan sen omaa mielipidettä. Eikä vain päätetä, että hän on tätä mieltä ja sitten kaikki on silleen, että toi Joni on nyt tätä mieltä. Ja sitten ei välttämättä haluta kysyä siihen varmistusta suoraan asianomaiselta, kun helpommalla pääsisi, kun kysyisi vain suoraan, että onko asia nyt oikeasti näin, hän kaavailee haastattelussa.

- Välttyisi aika paljon tuollaiselta turhalta selittämiseltä, mitä jengi välillä selittää tuolla sun puolestasi. Että olet sanonut jotain, mitä et ole sanonut. 

Juno myöntää, että on viimeisen vuoden aikana joutunut myös itse samaisiin tilanteisiin.

- Vuodessa ehtii tapahtua aika paljon, hän hymähtää.

(kuva: Senja Rapila)

Ei ylpeä omista ratkaisuistaan

"Menee kurssi vastaantulevien puolelle, vikat sanat: auttakaa ennen ku kuolen", Juno räppää tuoreella kappaleellaan.

Juno kertoo, että lauseessa oli ensin kaista, mutta sitten he yhdessä Saken kanssa päättivät vaihtaa sen kurssiksi. Kuten laivat ottavat kurssin, kurssia vaihtamalla tähdätään pidemmällä aikavälillä toiselle - tässä tapauksessa väärälle - puolelle, eikä vain käännetä ja olla siinä samassa päätepysäkillä. Mahdolliseen törmäykseen olisi siis pidempi matka.

Onko kyseessä siis jonkinlainen avunhuuto?

- Ajateltiin, että siihen olisi hyvä saada joku kuvainnollinen juttu silleen, että jos tarpeeksi kauan teet vääriä asioita, niin tavallaan kuolet henkisesti, hän summaa ja myöntää, että on ollut joskus itsekin siinä tilanteessa, että elämän kurssi on kääntynyt väärään suuntaan.

Hän kertoo, ettei ole välttämättä aina ollut ylpeä ratkaisuista, jotka auttoivat hänet pois oman elämänsä väärältä kurssilta.

- Oikeastaan se oli vähän silleen, että sieltä pääsi pois tekemällä erinäisiä ratkaisuja, jotka ei välttämättä aina ollut ihan parhaimpia. Tavallaan. Mutta ne oli siihen nähden, että pystyi tekemään jotain mitä haluaa tehdä.

Voit kuunnella Grace Kelly -kappaleen alapuolelta.

Lue myös: Juno rajusta menneisyydestään: Näki vierestä, kun mieheltä viillettiin kurkku auki

Kilpailut

Uusimmat