Kuva: Mikko Räsänen

Egotrippi kappaleidensa versioinnista: "Hienoa, että ihmiset yrittävät"

24.02.2017 10:15 - Reija Saarinen

Egotrippi on mukana Anssi Kela ja isot biisit -ohjelmassa.

Egotrippi tunnetaan yhtyeenä, jonka tuotannosta on noussut esiin lukuisia hittibiisejä, kuten esimerkiksi Matkustaja ja Unihiekka. Kyseisiä ja monia muita kappaleita kuullaankin usein myös karaokeravintoloissa.

Toisinaan versiot ovat onnistuneita, toisinaan jotain aivan muuta. Mutta mitä yhtye itse ajattelee kappaleidensa versioinnista?

- En sanoisi, että koskaan on v*tuttanut. Minusta on hienoa, että ihmiset yrittävät. Meidän biiseistä on sanottu ihan osuvasti, että ne on näennäisen helppoja, sillä tekijöiden itsensäkin on niitä yllättävän vaikea versioida, laulaja Mikki heittää.

Samoille linjoilla on myös kitaristi Knipi, jonka mukaan heidän biisiinsa tarttuminen on oiva keino pudota esimerkiksi erinäisistä kilpailuista.

- Takuuvarmasti putoat Idolsista tai Voice of Finlandista, jos laulat Egotripin biisiä. Ainoa, joka on menestynyt, on Pete Parkkonen. Hänkin olisi menestynyt paremmin, jos olisi tehnyt biisiin samanlaisen videon kuin tähän uuteen, Knipi nauraa.

Monenlaisia versioita yhtyeen kappaleista onkin tehty, mutta mikä on sellainen, joka saisi alkuperäisen esittäjän suun loksahtamaan?

- En ehkä osaa valita yhtä biisi, mutta olisi mahtavaa, jos joku valitsisi sieltä kappaleen, joka ei ole ilmiselvä. Usein, kun otetaan bändiltä versioitavaksi kappaleita, niin ne on aina niitä hittejä. Tekijän näkökulmasta olisi mielenkiintoista, jos joku valitsisi sellaisia biisejä, mitä me ei itse des välttämättä muisteta, Mikki naurahtaa.

- Onhan se toisaalta kyllä hienoa, jos joku löytää ihan erilaisen tulokulman kappaleeseen, jota itse on jauhanut samalla tavalla sen 15 vuotta. On hauska kuullä, että millä tavalla ihminen sen kappaleen haluaa esittää ja mitä asioita säilyttää.

Lue myös: Löysikö Egotrippi uuden toivon?

Kilpailut

Uusimmat