Kuva: Senja Rapila

Jorma Kääriäinen mietti pari vuotta sitten lopettamista: "Kyllästyin samojen paikkojen kiertämiseen"

20.02.2017 10:36 - Anna Hopi

Laulaja Jorma Kääriäinen mietti jonkin aikaa, onko omaa uraa kannattavaa jatkaa.

Iskelmä Gaalassa nähtiin energinen artisti. Vielä pari vuotta sitten lopettamista pohtinut Jorma Kääriäinen on saanut nyt elämänilonsa ja keikkaintonsa takaisin. Hän sanoo, että nauttii täysin palkein kiertämisestä yhtyeensä kanssa.

- Ehditään hyvin keikkailemaan samalla kun tehdään levyä, Kääriäinen hymyilee Iskelmän haastattelussa.

- Olin silloin varma, kun olin muutama vuosi sitten lopettamassa uraani, että tämä riittää ja tämä on turhanpäiväistä hommaa. Ajattelin, etten jaksa mitään. Bändikaverit totesivat, että hei, me ollaan sun bändi, ja siinä vaiheessa en voinut enää kieltäytyä. Sanoin, että selvä, käy, toteaa Jorma Kääriäinen, ja luettelee kaikki bänditoverinsa nimeltä.

- Meillä on niin mieletön porukka, että tämän porukan kanssa tekeminen on nautinto. Mietin, että emme tekisi kuin satunnaisia keikkoja, ja menisi pari vuottakin sellaisessa pienessä keikkatahdissa. Mopo karkasi käsistä ja tulppa on kourassa, nyt sitten juostaan perässä. Maaliskuussa on esimerkiksi toistakymmentä keikkaa. Vuodenvaihteeseen on asti keikkoja. Allakka on hyvällä mallissa.

"Tuntui, ettei työ tule ikinä valmiiksi"

Kääriäinen iloitsee tämänhetkisestä tilanteesta. Hän kuitenkin sanoo, että pitää huolta omasta ajasta ja levosta, jotta väsymys ei pääse uudestaan iskemään.

Hän avaa lopettamispohdintojaan lisää.

- Kyllästyin samojen paikkojen kiertämiseen. Tuntui siltä, ettei tämä työ tule ikinä valmiiksi. Siihen vain tuli se väsymys, että onko tässä mitään järkeä. Toisaalta sitten olin päättänyt, että tämä saa jäädä. Tajusin, etten osaa mitään. Oli huomattavasti helpompaa tehdä paluu musiikin ja oman bändin pariin, hän virnistää.

Lue myös: Jorma Kääriäinen liikuttui: "Kari Tapio tulee pikkulinnun muodossa tervehtimään"

Kilpailut

Uusimmat