Kuva: AOP

Sex Pistols -kitaristi rehellisenä yhtyeen hajoamisesta: Ei vieläkään puhu Johnny Rottenin kanssa

21.02.2017 15:45 - Senja Rapila

Bändin kitaristi Steve Jones kertoo elämänkerrassaan rehellisesti sen, miten Sex Pistols ajautui karille vain muutama kuukausi debyyttialbumin julkaisun jälkeen.

Neljäkymmentä vuotta sitten Sex Pistols oli kaikista puhuttavin bändi koko Englannissa. Rääväsuinen Sex Pistols kiersi Englannin joka kolkan, kuohutti kansaa, mutta ei siitä huolimatta tuntunut saavan debyyttialbumiaan lainkaan valmiiksi railakkaan elämäntyylinsä ohella. 

Yhtye kiinnitettiin alkuun perätysten niin A&M sekä EMI -levy-yhtiöille, mutta lopulta ne kyllästyivät odottamaan olematonta debyyttialbumia. Lopulta Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols -albumi julkaistiin lokakuussa 1977 Virgin-levy-yhtiön kautta.

Vain kuukausia albumin julkaisun jälkeen yhtye karahti karille, jättäen ilmaan suuren määrän kysymyksiä.

Nyt Sex Pistols -yhtyeen kitaristi Steve Jones on vastannut monia askarruttaviin kysymyksiin uudessa elämänkertakirjassaan Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol. Hän on kertonut FOX411:n haastattelussa, että kaikki ovat kuulleet vain John Lydonin eli Johnny Rottenin puolen tarinasta, mutta kukaan ei ole kuullut koko totuutta Sex Pistolista.

"Minä lauloin aluksi, joten muodostin bändin ilman Johnia. Siinä olin minä, Cookie (rumpali Paul Cook), basisti Glen Matlock sekä tämä yksi tyyppi Wally. Hän soitti kitaraa ja minä lauloin", Jones kertoo.

"Bändin alkuperäinen nimi oli Kutie Jones and the Sex Pistols. Tiedän. Älä sano siitä mitään. Teimme yhden keikan ja se oli katastrofaalinen. Sinä hetkenä tajusin, etten halua olla bändin keulahahmo. En pidä siitä kun kaikki tuijottavat."

(kuva: AOP)

Näimpä Jones alkoi opetella kitaran soittoa ja bändiin alettiin etsiä uutta laulajaa. Näin bändiin mukaan päätyi Lydon, eli Johnny Rotten, joka sai kutsumanimensä huonojen hampaidensa vuoksi.

"Hän on tietynlainen persoona, kuten monet keulamiehet ovat. He ovat tietynlaista rotua. Heillä on isot egot, mutta ei lainkaan itsetuntoa. Heidän pitää saada itsetuntonsa ylös joka ilta ja sen mukana tulee paljon draamaa. Vaikka rakastinkin paljon Johnin kanssa soittamista, en oikeastaan halunnut viettää aikaa hänen seurassaan. Se tuotti jonkin verran kärhämää."

"Hänen huonon itsetuntonsa takia hän mietti jatkuvasti sitä, miksen halua viettää aikaa hänen kanssaan. Hän otti kaiken hyvin henkilökohtaisesti."

(kuva: AOP)

Jones kuitenkin tiesi, ettei bändi olisi mitään ilman erikoista keulahahmoaan. Ensimmäisen live tv-lähetyksen jälkeen anarkisisesta Sex Pistolista tuli nopeasti koko Englannin vihollinen. Näin bändi loikkasi yhtäkkiä koko maailman tietouteen.

Jones summaa, että loikka julkisuuteen oli mahtava, mutta siinä oli myös huonot puolensa.

"Näin jälkiviisaana, se oli todellisuudessa lopun alku."

"Saimme sen jälkeen Sid Viciousin mukaan bändiin, joka ei osannut soittaa bassoa, mutta joka näytti hyvältä ja oli suloinen tyyppi. Mutta hän ajautui siihen pyörteeseen, missä hän luuli, että hänen tulisi käyttäytyä tietyllä tavalla - kuten me kaikki muutkin."

Johnny Rotten ja Sid Vicious vuonna 1977. (kuva: AOP)

Vicious kuoli 21-vuotiaana heroiinin yliannostukseen vuonna 1979 sen jälkeen, kun hänet pidätettiin tyttöystävänsä Nancyn murhasta. 61-vuotiaat Jones ja Lydon asuvat molemmat tällä hetkellä Los Angelesissa, mutta eivät ole puheväleissä keskenään.

"On vielä katkeruutta ja mielipahaa, joista emme voi jostain syystä päästää vieläkään irti. Se on kuin avioero. Et halua viettää aikaa entisen vaimosi kanssa."

Lähde: Fox News

Lue myös: Linkin Parkin uusi, hempeä kappale kerää kritiikkiä: "Bändin huonoin kappale ikinä"

Lue myös: Edesmennyt Kurt Cobain täyttäisi tänään 50 vuotta - katso listaus Nirvanan soitetuimmista biiseistä

Kilpailut

Uusimmat