Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Anna Puu muistelee musiikin avulla: "Ne on ihan uskomattomia trippejä"

14.03.2017 19:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Anna Puun mukaan rakkauslauluja voi aina löytää uusia.

Rakkaudesta voi ammentaa aina. Sitä mieltä on laulaja Anna Puu, 35, jonka mukaan rakkauslauluihin voi aina löytää uuden näkökulman, kaikkihan on kuitenkin aina kokijassa itsessään. Siksi moni kappale saattaa avautua vasta vuosienkin kuluttua, silloin kun itse on biisin kuvailemassa tilanteessa.

- Tavallaan rakkauslauluja löytää aina uusia, jotka sopii siihen omaan, sen hetkiseen tunnetilaan. Vuosien päästä voi tajuta jonkun kappaleen, jota ei ole aiemmin tajunnut, koska ei ole ollut siinä tilanteessa, josta se kappale kertoo, Anna toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

- Se tekee rakkauslauluista niin hienoja, koska jokainen kokee rakkautta jossain muodossa, toivottavasti. Siihen liittyy niin monia tunnetiloja, se ei ole vain sitä; että mä rakastan sua, sä olet ihana. Enimmäkseenhän ne laulut syntyvät juuri siitä toisesta puolesta, kun se toinen ei olekaan niin ihana.

Annan ajatusmalliin voi varmasti samaistua moni. Useimmiten kynään tartutaan sillä hetkellä, kun kaikki ei ole rakkauden värittämää.

"Kappale, joka aiheuttaa reaktion, koskettaa"

Annan mukaan hän ei juurikaan kuuntele suomalaista musiikkia, vaikka lahjakkaita tekijöitä tästä maasta löytyykin.

Mutta millaista sitten on se musiikki, joka koskettaa Annaa jollain tavalla?

- Sellainen kappale, joka aiheuttaa jonkun reaktion. Se voi olla se, että rupeaa itkettämään tai tanssijalkaa alkaa vipattaa. Reaktio voi olla mikä vaan, kunhan se on reaktio.

Kappaleita, jotka eivät aiheuta reaktioita, Anna ei kuuntele lainkaan.

- Musiikilla on mielestäni tehtävä, se värittää sun arkea. Se välittää tiettyjä elämäntilanteita ja hetkiä. Näin se menee ainakin minulla. Pystyn palaamaan aika hyvin kronologisesti ajassa taaksepäin. Kun kuulen jonkun kappaleen, saatan muistaa esimerkiksi sen, miltä ilma tuoksui, kun kuulin kyseisen biisin ensimmäistä kertaa. Ne on ihan uskomattomia trippejä.

Annan omiin tunteisiin vetoaa etenkin yhdysvaltalainen indie folk laulaja-lauluntekijä, Bon Iver.

- Se tuppaa laulamaan sillä tavalla, että en ymmärrä puoliakaan hänen englanninkielisistä sanoista, mutta mä en välitä. Se laulaa suoraan mun sydämeen.

Lue myös: Anna Puu uudesta kappaleestaan: "Kyllä tässä pieni Madonna haiskahtaa"

Lue myös: Anna Puu yh-äidin elämästä Me Naiset -lehdessä: "Parisuhde ei koskaan menisi lapseni edelle"

Kilpailut

Uusimmat