Kuva: Senja Rapila

Popedan levyn tuottanut Stig: "Nuorempana en vielä ymmärtänyt bändin hienoutta"

28.03.2017 15:09 - Anna Hopi

Musiikin moniosaaja Stig sanoo alkaneensa fanittamaan Popedaa, kun kuuli sen kestohitin Kersantti karoliinan ensikertaa.

Stig on paitsi menestyvä artisti, myös musiikin monitoimimies, jolla on annettavaa muillekin artisteille. Hän tuotti kokonaan Popedan 17. maaliskuuta julkaistun albumin.

- Popeda on aina ollut itseohjautuva bändi, tällä kertaa kaivattiin jotain ulkopuolista jeesiä. Yhteistyö lähti, kun heidän puoleltaan tuli kyselyä, haluaisinko lähteä tuottamaan levyä. Olin viimeksi tuottanut jonkun räppilevyn, enkä ole tehnyt sen jälkeen tuottajan hommia, Stig muistelee Iskelmän haastattelussa.

- Se tuntui haasteelta johon oli kiva lähteä. Se oli mielenkiintoinen proggis kaiken kaikkiaan. Eniten mietimme musiikkia Costello Hautamäen kanssa.

1980-luvulla omassa nuoruudessaan Stig oli vielä liian kehittymätön ymmärtääkseen Popedan hienoutta. Kersantti karoliina -hitin kuulemisen myötä fanitys alkoi.

- Myöhemmällä iällä olen alkanut arvostaa Popedan alkuaikojen tuotantojakin. Tuottajana halusin tuoda musiikkiin jotain arvokasta sieltä menneestä. Lopputuloksena on reteetä meininkiä ja uusiakin sävyjä.

"Tein Popedan kappaleen alunperin itselleni"

Popedan albumilta  Lihaa ja perunaa -kappale oli alunperin Stigin itselleen tekemä, mutta "popedoitumisen" jälkeen siitä tuli loistava single Popedalle.

- Ryhdyin kasvissyöjäksi, niin ei vaan pokka riittänyt lähteä itse tekemään biisiä. Kappale löysi erittäin kodin Popedalta, hän virnistää.

Kuuntele koko Popedan uusi levy alta.

Lue myös: Stig laittoi Pave Maijasen 80-luvun hittikappaleen uusiksi - kuuntele Ai ai ai

Kilpailut

Uusimmat