Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Laulaja Mikko Harju unelmoi jäähallikeikoista: "Unelmien eteen täytyy tehdä töitä"

16.06.2017 13:50 - Anna Hopi

Oman unelman toteutuminen antoi Harjun elämälle merkitystä.

Laulaja Mikko Harju muistaa vielä sen ajan, jolloin kamppaili omien epävarmuuksiensa ja uskonpuutteensa kanssa omakustanneartistina. Hän teki pitkiä työpäiviä ja buukkasi itselleen keikkoja hiki hatussa, tehtaili kappaleita ja esiintyi artistina yleisön edessä. Taivas ei oo rajana -kappaleellaan hän palaa näihin tunnelmiin, kun piti vielä uskoa toteutumattomaan unelmaan.

- Minulle tuli vastoinkäymisiä, ja mietin, että mitä tämä minun juttuni oikein on. Kuuluuko minun olla laulaja ja esiintyjä. Silloin nousi supervahva fiilis, että lyön vielä itseni läpi. Tuli mieleen lause "taivas ei oo rajana". En ollut koskaan kuullut kenenkään sanovan niin. Usein puhutaan niin, että vain taivas on rajana. Halusin laulun, jossa rikotaan kaikki rajat, hän kertaa.

Harju toteutti suurimman unelmansa ja pääsi ison levy-yhtiön leipiin. Hän hioi yli vuosi sitten syntynyttä kappalettaan tuottajien Jarkko Ehnqvistin ja Matias Keskiruokasen kanssa. Ei ihme, että tähti haluaa kannustaa muitakin ottamaan askelia unelmiaan kohti.

- Pienetkin askeleet riittävät. Ei tarvitse miettiä, että haluaa mennä Hollywoodiin näyttelemään ja että sen pitäisi tapahtua heti samantien. Voi lähteä vaikka katsomaan, mitä harrastelijateattereita on lähialueella. Elämä on kuitenkin enemmän elämisen arvoista, kun teet töitä niiden unelmiesi eteen, hän opastaa.

Unelmana isot jäähallikeikat

Laulaja innostuu puhumaan kesäkeikoistaan. Viime perjantaina hän soitti samalla lavalla Lauri Tähkän kanssa Siikaisissa. Tulossa on vielä festarikekka Iskelmäfestivaaleilla, jonne Mikko Harju haluaa tuoda yhteislaulua, tarinoita ja läsnäoloa.

- Siellä kuullaan myös uutta musiikkiani, hän lupaa faneilleen.

Millaisia unelmia Mikko Harju vielä mielessään hautoo?

- Haluan julkaista kokopitkänn levyn ja keikkailla ympäri Suomea. Tulevaisuudessa haluan  tehdä omia jäähallikeikkoja ja areenakeikkoja. Sitä kohti mennään! Hän hymyilee.

Kuuntele kappale alta.

Mikko Harju haluaa kannustaa muita toteuttamaan unelmiaan. Lue lisää täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat