Kuva: Mikko Räsänen

Juha Tapio toivoisi faneilta vähemmän kännykällä kuvaamista keikoilla: "Olisi hienoa, jos oltaisiin läsnä"

26.06.2017 09:00 - Anna Hopi

Tapio on huomannut, että keikan taltioiminen vie huomiota pois itse asiasta.

Laulaja Juha Tapio on innoissaan edessä siintävästä keikkakesästä. Hän on kuitenkin huomannut kuluneiden vuosien aikana erään asian keikoilla, joka vie yleisön huomiota pois itse esityksestä.

- Monella on aina kännyköitä mukana, joilla he haluavat tallentaa koko keikan. Saatan jollakin kiertueella sen toteuttaa, että palkkaan sinne yleisen kuvaajan, joka kuvaa tapahtuman mahdollisimman laajasti ja hyvin. Laittaisimme kuvat kotisivuille, joista jengi voi ladata niitä myöhemmin. Ja sitten jengiä voisi ohjeistaa, että pitäisivät ne kännykät taskuissa, artisti pohtii.

- On tärkeä keskittyä keikkaan, kun on siellä. Minua eivät kännykän valot häiritse, on kiva kun keikkaa taltioidaan. Olisi hienoa, jos oltaisiin läsnä, eikä mikään tulisi meidän ja yleisön väliin.

(kuva: Mikko Räsänen)

Fanien huvittava tapa

Juha Tapio myöntää itsekin taltioivansa tunnelmaa kännykkäkamerallaan idoleidensa keikoilla. Usein ammattillisista syistäkin on mukava tallentaa näyttävä keikkarakennelma, jota voi käyttää inspiraatiota omia kiertueita suunnitellessa.

- En kuitenkaan koskaan katso niitä klippejä, jos otan jotain pätkää hyvästä biisistä, hän tunnustaa.

Hän on huomannut yhden asian yllätyskeikkoja tehdessään.

- Siinä alkaa aina se puhelimen kaivelu, kun yritetään mahdollisimman nopeasti taltioida kaikki, mitä lavalla tapahtuu. Se on huvittavaa ja sympaattistakin. Ei se mitenkään minua ärsytä, hän sanoo hymyillen.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Toista kertaa Vain elämää -sarjaa tähdittävä Juha Tapio: "Pelkäsin, että jos se meneekin rutiinilla"

Kilpailut

Uusimmat