Kuva: Senja Rapila

Ysärilegenda 2. Maanantai ei häpeä hittikappalettaan - 'Ehkä se ei ole kaikkien mieleen'

04.08.2017 22:45 - Senja Rapila

Mixet tahdo olla mun kaa? -kappaleellaan 90-luvulla villinnyt yhtye on tehnyt paluuta keikkalavoille viimeisten vuosien aikana.

2. Maanantai on humoristista eurodancevaikutteista musiikkia esittävä yhtye, jonka näkyvimpänä jäsenenä tunnetaan Peter Bottne eli oikealta nimeltään Petri Flander. Yhtye nousi tänään perjantaina Turun linnanpuistossa keikkalavalle Go 90's -festivaalin tiimoilta. Yhtye esiintyy myös huomenna Tampereella.

(kuva: Senja Rapila)

Flander kertoi Radio Novan haastattelussa, että on hyvin ylpeä legendaariseksikin muodostuneesta kappaleesta, eikä vaihtaisi sitä pois. Hän toteaa, että vaikka jotkut artistit tuntuvatkin häpeävän "noloja hittejään", ei hän ajattele samalla tavalla omasta lehtolapsestaan eli kappaleesta Mixet tahdo olla mun kaa?

- En ole siihen (kappaleeseen) ikinä kyllästynyt, se on sellainen hyväntahtoinen, pikkusen höperö juttu. Ehkä ne meidän biisit ei aina kaikkien mielestä fiksuja ole, mutta en missään nimessä häpeä biisejä, mitä ollaan tehty, Flander kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

Kyseinen kappale saavutti myös platinaa aiemmin tänä vuonna, kun räppäri Mäkki teki siitä oman versionsa: Mixet tahdo. Mixet tahdo olla mun kaa? herätti paljon ristiriitaisia mielipiteitä julkaisuvuotenaan, eikä se todellakaan ollut itsestäänselvyys, että kappaleesta tulisi hitti. Sellainen siitä kuitenkin tuli, ja sitä saattaa kuulla vielä tänä päivänäkin baareissa.

- Tuntui todella hyvältä, että saatiin palkkio työstä, mitä ei oikeastaan rahalla voi ostaa. Ja sitten kun noin monen vuoden jälkeen se biisi nousee uudestaan. Kyseinen kappale on elänyt tämän koko ajan, se oli niin hetkauttava biisi silloin vuonna '94, että se on jäänyt kaikille mieleen.

(kuva: Senja Rapila)

2. Maanantai teki comebackin vuonna 2010, kun he julkaisivat albuminsa Paternoster. Yhtye julkaisi myös vuonna 2012 uuden kappaleen, yrittäen uutta comebackia. Tuolloin he julkaisivat suomalaisartisti Pojun kanssa kappaleen Saa lihavakin harrastaa seksiä. Voit kuunnella yhtyeen tuoreimman kappaleen alapuolelta.

Kilpailut

Uusimmat