Kuva: AOP

Jari Sillanpää liikuttui kyyneliin muistellessaan äitiään

25.08.2017 16:36 - Anna Hopi - Luettu 2 747 kertaa

Sillanpää on onnellinen siitä, että sai lapsuudessa perinteisen kasvatuksen.

Laulaja Jari Sillanpää kertoi äskettäin Voice.fi-sivuston haastattelussa peloista, joita hänelle nousi Vain elämää -talossa. Mies kokee usein tarvetta keventää tunnelmaa huumorin kautta. Toisaalta hän joskus miettii, onko hänen suuri ja pulppuava persoonallisuutensa muille liikaa. Lue lisää täältä.

Nyt Sillanpää kertoo, mistä moiset ajatukset kumpuavat. Hän sanoo kohdanneensa lapsuudessaan paljon tilanteita, joissa sai vilkkaasta käytöksestä toruja.

- Lapsuudesta asti on ollut sellaisia tilanteita, joissa on ollut pakko pistää kansi kiinni. Meille on sanottiin, että "lapset, nyt pitää olla hiljaa". Etelä-Ruotsissakin oli isoja kyläjuhlia, joissa juhlittiin. Jos me lapsina nauroimme siellä vähän kovempaa, niin auta armias, äidin kasvattiäiti tuli nipistämään meitä. Piti olla kunnolla ja käyttäytyä "aikuisen tavalla." Sellaiset jutut kasvatuksessa vaikuttavat vieläkin, Sillanpää tunnustaa.

Sillanpää toteaa, että tietynlaiset käyttäytymismoodit nousevat edelleen viisikymppisenäkin eteen. Oma Raija-äiti ei laulajan mukaan kritisoinut hänen vilkkauttaan kovinkaan paljon.

- Äiti oli armollisempi. Ymmärrän vanhempiani jossain määrin, että he ovat halunneet vähän hillitä käytöstäni. Tajuan, etteivät he ole halunneet ihmisten katsovan sivusta, että onpa villejä lapsia, hän kertoo.

- Heillä oli kotona omat stressinsä. He myöskin toimivat omien kokemustensa ja elämäntapahtumiensa perusteella. Vanhemmiten olen saanut paljon ymmärrystä heitä kohtaan, Jari Sillanpää sanoo.

(kuva: AOP)

"Äidillä oli huono omatunto"

Perhepiirissä kasvatuksesta on joskus vitsailtu, vaikka edesmennyt äiti myös huolehti asiasta.

- Vinoilimme joskus siskoni Sarin kanssa siitä, kun vanhemmat ottivat joskus liian lujasti kiinni. Äiti ja isä totesivat silloin, etteivät osanneet muuta tapaa kasvattaa meitä. Äidillä varsinkin oli todella huono omatunto siitä. Sanoin hänelle, että "älä äiti rakas ajattele, että olet ollut liian kova." Kun katsoo minua ja Sari-siskoani nyt, olemme yrittäjiä ja pärjäämme elämässä todella hyvin.

Äidistä puhuminen saa tähden liikuttumaan kyyneliin. Sillanpää menetti äitinsä vuoden 2015 syyskuussa, vain kuukausi onnistuneen olympiastadionin keikan jälkeen. Hän kiittelee äitinsä antamaa tukea, joka monesti auttoi vuosien varrella.

- Äiti kertoi, että on ollut isän kanssa niin tyytyväinen lapsiinsa. Hän kertoi nähneensä paljon vapaan kasvatuksen saaneita ihmisiä, jotka olivat ihan hukassa elämässään, sanoo Sillanpää ja kertoo olevansa itsekin onnellinen lapsuudessa saamasta perinteisestä kasvatuksesta.

- Olen miettinyt, että jos minusta ikinä tulee isä, minusta tulee tiukka, rakastava isä, hän hymyilee.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Jari Sillanpää oppi armolliseksi itselleen: "Hyvä olo ei ole kiinni muiden hyväksynnästä"

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Uusimmat