Kuva: Senja Rapila

Kohujulkisuus sai Junon vetäytymään kotioloihin: "Isyys merkitsee minulle eniten"

03.10.2017 18:30 - Anna Hopi

Räppäri Juno, 30, on keskittynyt viime aikoina lapsiinsa.

Räppäri Juno, eli Jon Korhonen, on ryvettynyt erilaisissa kohuissa viimeisten vuosien aikana. Miehen laskut ovat olelleet ulosotossa, tuomio on tullut huumausainerikoksesta ja takana on rattijuopumuksia. Juno erosi myös julkisen kohun saattelemana laulajatar Jannasta, kun salasuhde Cheyenne Järviseen tuli ilmi.

Kaikesta huolimatta Juno on rento ja mukava jätkä. Hyvä tyyppi - niin hän haluaisi ihmisten itsestään ajattelevan. Räppäri tietää viime vuosina mokien seuranneen toisiaan, mutta hän haluaa yrittää parantaa tapansa.

Viimeisen vuoden aikana Junoa ei ole lehtien haastatteluissa nähnyt. Hän on viettänyt aikaansa omien lastensa kanssa. Positiivista lähivuosien pyörityksessä on se, että Juno on nyt laittanut elämänsä arvojärjestyksen uuteen uskoon.

- Huomasin yhdessä vaiheessa, että tein sitten mitä vain, minusta kirjoitetaan negatiivisessa valossa. Kohut alkoivat vaikuttaa koko elämään ja kaikesta tuli hankalaa. Se oli tunnetasolla haasteellista. Olet muusikko, mutta sinut tunnetaan paremmin jostain juorulehden jutuista. Mietin, että näistäkö asioista minut vain muistetaan, Juno sanoo.

(kuva: Henri Kuntsi)

- Ei tuollaisten kirjoitusten jälkeen ole helppo mennä tietyille paikkakunnille keikoille. En ole paras esikuva. Olen saanut omasta mielestäni suhteettoman paljon paskaa siihen nähden, mitä olen tehnyt, hän jatkaa.

- Kun on omia lapsia, ja viet vaikka lapsiasi kouluun ja näet muiden lasten vanhempia, tulee mieleen että mitäköhän tuokin mutsi minusta kelaa... Jengi ei tiedä niitä hyviä juttuja, mitä teen. Teen esimerkiksi todella paljon Helsingin Arabian nuorisotalon kanssa yhteistyötä. On siistiä auttaa. Viimeaikainen julkisuuskuva on se, että olen täysi pelle ja kusipää.

Lue täältä lisää siitä, miten kohut vaikuttivat Junon elämään.

"Isyys merkitsee minulle kaikkein eniten"

Hiljaiselo on tehnyt Junolle hyvää. Hän on keskitynyt olemaan lastensa kanssa. yhdeksänvuotias poika ja kohta neljävuotias tytär ovat räppärille kaikki kaikessa.

- Kävimme kesällä pyöräretkillä. Tyttö oli minulla kyydissä ja poika oli ihan liekeissä, kun hän sai ajaa itse. Eilen olin lasten kanssa eläintarhan kentällä yleisurheilua. Näytin heille, miten hypitään pituutta. Se oli siistiä, hän intoilee.

- Isyys merkitsee minulle kaikkein eniten. En keksi mitään, mikä olisi siistimpää. Jos pitäisi valita musiikin ja lasten välillä, valitsisin lapset. Sitä ei tarvitse miettiä sekuntiakaan, hän napauttaa.

On Juno miettinyt tulevaisuuttaankin uusin silmin. Hän luisteli aikoinaan yläasteen läpi ja suoritti HEO:n journalistisen linjan omien sanojensa mukaan "todella huonosti". Ikä on järkevöittänyt 30-vuotiasta räppäriä.

Jos musiikki jostain syystä lakkaisi joskus kiinnostamasta, olisi Junolla ajatus valmiina. Hän on kiinnostunut luonnosta ja eläimistä. Erityisesti liskot ovat muusikon sydäntä lähellä. Junon kotona Pasilassa on iguaani, ja tiiviistä ystäväpiiristä löytyy myös eläinrakkaita ihmisiä, joilla on paksuhäntägekkoja ja parta-agamoita.

- Voisin työskennellä Tropicariossa, jos ei tarvitsisi koskea käärmeisiin, sanoo Juno.

- Korkeasaaren Matelijataloon ei välttämättä ole helppoa päästä töihin, mutta se olisi kiinnostavaa. Olen tässä kesällä puistossa poiminut heinäsirkkoja liskojen ruoaksi. Kotimme lähellä on grillipaikka, jonka vieressä on korkea heinikko. Kun muiden jutut alkavat kyllästyttämään hiivin etsimään sirkkoja. Liskot innostuvat, kun niille antaa elävää ruokaa, hän sanoo.

(kuva: Henri Kuntsi)

"En ole nähnyt keikoillani rettelöintiä"

Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuvassa näytellut Juno sanoo, ettei kieltäytyi uusista elokuvarooleista. Näytteleminen kiinnostaa tähteä. Musiikki on toistaiseksi kuitenkin urapolun ykkösenä. Sulle ja sulle -single näki päivänvalon elokuun alussa. Siihen haettiin vanhojen rap-biisien ysäritunnelmaa.

- Rapilla on anarkistinen idea. Se on hauska leikkimielinenkin musiikkityyli. Jengillä on räppibiiffejä ja jengit näyttävät "vihaavan" toisiaan. Sitten voit nähdä sen tyypin toisaalla, jonka kanssa olet tehnyt rap battlet ja halata häntä. Muut luulevat, että teillä on hirveä riita, mutta ei se pidä paikkaansa, Juno kuvailee.

- Tuossa kappaleessa oli tärkeää saada oikeanlainen biitti ja tunnelma kappaleeseen, ja leikkiä sillä ysärirapin ajatuksella. Pyysin Tono Slonon laulamaan ja räppäämään biisiin. Olen lopputuloksen tyytyväinen.

Sulle ja sulle -kappaleen julkaisun kunniaksi Juno teki 60 minikeikkaa Helsingissä. Sitä ennen hän käväisi rentoutumassa äitinsä luona ja valmistautui koitokseen. Keikat menivät hyvin ja Juno esiintyi jopa Aluemerellä. Erityisesti keikka veneessä jännitti, koska räppäri ei osaa kunnolla uida.

(kuva: Senja Rapila)

Juno sanoo kaivanneensa hiljaiselonsa aikana eniten fanejaan. Jotkut artistit ovat avautuneet keikoilla tapahtuneista tappeluista, mutta räppäri ei muista kohdanneensa tuollaisia tilanteita omilla keikoillaan.

- Yleisö on pääsääntöisesti nuorta ja kännissä, mutta he osaavat arvostaa meidän musiikkia ja keikoilla on aina hyvä meno. Mitään huonoa käytöstä en muista nähneeni keikoilla, hän sanoo.

- Eikö Suomen vaarallisin keikkabändi ole Matti ja Teppo, kun heidän keikoilla on kerran ammuskeltukin useampaan otteeseen? Siellä, missä on paljon Suomi-henkistä porukkaa, homma voi joskus vähän eskaloitua. Itse edustan musallani hippijengiä, missä on enemmän rauhallisia pilvenpolttajia. Ei se yleisö samalla lailla tappele. Meidän keikoilla on vaan yleisesti hyvä fiilis, hän hymyilee.

Lue myös: Juno on kyllästynyt huhupuheisiin - "Helpommalla pääsisi, kun kysyisi suoraan"

Lue myös: Juno pettämiskohusta Me Naisille: "Olen ihminen, joka tekee virheitä"

Lue myös: Juno rajusta menneisyydestään: Näki vierestä, kun mieheltä viillettiin kurkku auki

Kilpailut

Uusimmat