Kuva: Mikko Räsänen

Maija Vilkkumaa yllättyi uuden biisinsä rajuudesta - "Ajattelin, että eihän tätä voi julkaista"

12.10.2017 16:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 816 kertaa

Pyörii-kappale sisältää niin suorasanaista tylytystä, että Vilkkumaa itsekin häkeltyi.

Maija Vilkkumaa julkaisi eilen keskiviikkona uuden Pyörii-nimisen kappaleen. Synkällä elektropoljennolla eteenpäin kulkeva kappale on tehty yhteistyössä Idols-tuomarina tällä hetkellä nähtävän huipputuottaja Jurek Reunamäen kanssa. Biisi on osa Vilkkumaan huomenna perjantaina julkaistavaa Joku muu, mikä -EP:tä.

Vilkkumaa kertoo Voice.fi:lle, että oli alkanut työstää kappaletta noin vuosi sitten. Hän halusi tehdä synkän kappaleen, jossa olisi muistumia The Weekndin ja Draken kaltaisten artistien tuotannosta.

- Teimme kappaletta Jurekin kanssa studiossa, ja siitä tuli tosi hurja ja hämmentäväkin. Ajattelin, että tämä on mahtava biisi, mutta eihän tätä voi julkaista. Tämä on ihan järjetön ajatus, koska tietenkin kaiken voi julkaista, Vilkkumaa sanoo Voice.fi:lle.

Levy-yhtiöpomo Asko Kallonen näytti kappaleelle vihreää valoa, ja lopulta se päädyttiin ottamaan mukaan EP:lle. Vilkkumaa kokee, että nimenomaan EP:n osaksi kappale sopii täydellisesti, sillä suurta hittipotentiaalia hän ei biisissä näe.

- Jos tekisin vain radiosoittopotentiaalia omaavia sinkkuja, tällaisia kreisikappaleita olisi vaikeampi tehdä.

"Kauhealla tavalla sanottu"

Vilkkumaan tapana ei ole kirjoittaa päiväkirjamaisesti omasta elämästään tai edes tuttaviensa elämistä. Myös Pyörii-kappale on lähtenyt nimenomaan tunne edellä, ja tarina on syntynyt tästä vihaisesta tunteesta. Vilkkumaa sanoo, että Pyörii-kappaleen kertoja on kokenut eron väkivaltaisesta suhteesta ja tilittää kappaleessa tuntojaan. Kirjoittamiensa lyriikoiden karuus yllätti Vilkkumaata itseäänkin.

- Olin aluksi hämmentynyt biisistä, koska siinä on niin paljon alitajunnan mustia lietteitä. Mietin, että mistä noi tulee ja tuohan on ihan kauhealla tavalla sanottu toiselle, Vilkkumaa sanoo.

Kappaleessa kuullaan myös sensuroimattoman ronskia kielenkäyttöä panemisesta paskaan ja v*ttu-sanan viljelyyn. Vilkkumaa tunnustaa arjessa kiroilevansa paljon.

- En kuitenkaan yleensä lasten kuullen sano v*ttu-sanaa, enkä arjessani tuolla tavalla puhu kuin kappaleessa.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Pyörii-kappaleen alta:

Lue myös: Maija Vilkkumaa puolustaa artisteja, jotka eivät tee itse biisejään

Arvostele artikkeli

Uusimmat