Kuva: AOP

Roger Waters saapuu Suomeen - Radio City valitsi parhaat kappaleet

20.10.2017 12:30 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Roger Waters keikkailee Hartwall Arenalla ensi vuonna.

Pink Floydin basistina, laulajana sekä lauluntekijänä tunnettu Roger Waters, 74, siirtyi soolouralle vuonna 1985.  Takana on siis pitkä ja maineikas ura, jonka varrella kappaleita on julkaistu tasaiseen tahtiin.

Ensi vuoden syyskuussa mies saapuu ilahduttamaan suomalaisia fanejaan, kun hän nousee Hartwall Arenan lavalle 21. elokuuta.

Radio Cityn toimitus päätti nostaa esiin muutamia Watersin parhaista kappaleista. Tällä kertaa valittujen joukkoon päätyi vain Pink Floydin tuotantoa eli tunnettuja klassikoita, jotka ovat jääneet elämään, vaikka yhtye niiden takaa hajosikin.

Katso alta toimituksen valinnat perusteluineen.

Juha Valvio, Radio Cityn iltapäivä: Shine on You Crazy Diamond

Tribuutti alkuperäisjäsen Syd Barretille, joka mielisairautensa vuoksi ei pystynyt jatkamaan bändissä. Huumeilla luonnollisesti oma osansa tässä.

Nauhoitusessioiden viimeisinä hetkinä Barrett seikkaili studioon missä bändi kuunteli valmista tuotosta ja halusi vielä auttaa. Huumeturvonneena, kaljuuntuneena ja huonokuntoisena. David Gilmour ei edes tunnistanut häntä.

Biisin nimessä toki se viesti Shine on You crazy Diamond.  = SYD.

Kappale tuli myös valituksi toiseen kertaan, mutta hyvien perustelujen vuoksi, julkaisemme molemmat.

René Mäkinen, musiikkipäällikkö: Shine On You Crazy Diamonds

Ehkä kamalin tehtävä, mitä musiikin ympärillä voi joutua tekemään, on valita Pink Floydin tuotannosta ehdoton suosikki.

Päiväkohtaista vaihtelua ilmenee, mutta tänään se on Shine On You Crazy Diamonds osat 1-5. Parhaillaan se on orgastinen matka joka ei ihan heti pääty.

Reiluun 13 minuuttiin mahtuu hyvin muutaman minuutin ”intro” ja taidetaanhan siinä jo laulaakin 8 minuutin kohdalla. Ehkä tämä biisi ei sovi ihan jokaiseen hetkeen, mutta keikalla saa takuuvarmasti kyynelhanat aukeamaan viimeistään koko lailla heti.

Janne Leipijärvi, Radio Cityn aamu: Wish You Were Here

Surullisen kaunis biisi. Jostain syystä pysähdyn aina kuuntelemaan kun kuulen sen esim. radiosta. "We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year" on loistava pala rocklyriikkaa.

Petra Piipari, juontaja: Wish You Were Here

Kaunis balladi, jonka inspiraatio tulee kuitenkin synkästä paikasta. Laulun sanotaan kertovan Pink Floydin perustajajäsenen Syd Barretin mielenterveyden ongelmista ja lipsumisesta skitsofreniaan. Ulkopuolisuuden tunteesta. Kaunis mutta surullinen kappale, jota olen kuullut jo lapsuudesta lähtien.

Mikko Räsänen, toimituspäällikkö: Comfortably numb

Mietin, voisiko tätä biisiä edes nostaa tähän, koska vaikka Roger Waters oli The Wall -albumin pääsäveltäjä, niin Comfortable Numbin kirjoitti David Gilmour.

Koska Waters kuitenkin esittää tätä biisihelmeä keikoillaan, kelvannee se listaukseen mukaan. Comfortable Numb on ikoninen teos. Kappale alkaa yhdellä rock-historian tunnetuimmalla avauslauseella: ”Hello, is there anybody in there?” ja päättyy yhteen rock-historian parhaista kitarasooloista. Täyttä timanttia.

Roger Waters (USA) – Us + Them
Ti 21.8.2018 Hartwall Arena, Helsinki
Lippuja myy Ticketmaster

Kilpailut

Uusimmat