Kuva: Senja Rapila

Laulaja Ellinoora pohtii hittibiisin kaavaa: "Tärkeintä, että se tuntuu jossain"

27.10.2017 20:00 - Henna Koste

Laulaja haluaa tehdä musiikkia, joka jää elämään.

Laulaja Ellinooran, 23, Glitteri-single julkaistiin tänään perjantaina. Luvassa on jälleen vahvoja vertauskuvia ja herkkää tulkintaa. Nainen haluaa jakaa tarinoita, joihin monet voivat tavalla tai toisella samaistua. 

- Ihmiset rakentuu aika samoista palikoista. Pyörimme tosi samojen ongelmien ja aiheiden ympärillä meidän elämässä. Ihanaa, että minulla on tämä väylä purkaa asioita, mille on muuten hirveän vaikea löytää sanoja, laulaja iloitsee.

Ellinoora saa usein faneiltaan palautetta kappaileistaan. 

- Haluan tehdä kappaleita, joissa on joku viesti. Ja jos se viesti menee perille tai sillä saa jotain sisäisiä solmuja ratkaistua, se on tosi hieno juttu, mutta en pyri tekemään voimaannuttavia biisejä, laulaja pohtii.

Ellinooran ensimmäiseltä levyltä muun muassa Elefantin paino, Rakkauden kesä, Leijonakuningas ja Carrie ovat pauhanneet radiossa. Kappaleet syntyvät yhdessä Samuli Sirviön kanssa. Mikä on ajattoman hittibiisin salaisuus?

- Ehkä se on se tärkein juttu, että se tuntuu jossain. Ettei se ole mikään ohimenevä, vaan jäät pohtimaan, miksi haluat kuulla sen uudelleen ja uudelleen. Tarkoitukseni on tehdä musiikkia, joka jää elämään - että se olisi vielä kymmenen vuodenkin päästä relevanttia ja jutut olisivat paikkansa pitäviä. En halua, että ihmiset ajattelevat, että "onpas vuoden 2017 soundi", Ellinoora kuvailee.

Omiin kappaleisiinsa muusikko haluaa mukaan aina jotain inhimillistä.

Lue myös: Ellinoora on jättänyt sekoilut nuoruuteen - "On hankalaa pysyä otsikoissa pelkästään musiikista"

Kilpailut

Uusimmat