Kuva: Mikko Räsänen

Provinssi julkaisi ensimmäiset esiintyjät - lavalla nähdään muun muassa Antti Tuisku ja Lauri Tähkä

07.11.2017 12:42 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Provinssia juhlitaan jäleen kesäkuun lopulla.

Legendaarinen Provinssi viettää ensi kesänä Seinäjoen Törnävänsaarella 40-vuotisjuhliaan. Kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 28.-30. kesäkuuta 2018 järjestettävä festivaali julkaisi tänään myös ensimmäiset esiintyjänsä.

Ulkomaisista artisteista mukana ovat Volbeat, Prophets of Rage, The Offspring, French Montana, Arch Enemy sekä Asking Alexandria.

Suomalaisista suuruuksista lavalle nousee muun muassa Antti Tuisku, jolle Provinssin esiintyminen on kesän ainoa. Sen jälkeen mies suuntaa ansaitulle tauolle.

- On suuri kunnia päättää kesällä 2018 lähes 3,5 vuotta kestänyt Peto-matka nimenomaan Provinssin päälavalle. Muistan kun kesällä 2015 esiinnyin ensimmäistä kertaa kyseisellä festivaalilla. Esiintymisaika oli yöllä jotain 01 ja 02 välillä ja ajattelin, että onkohan koko alueella enää yleisöä paikalla. Teltta oli kuitenkin ääriään myöten täynnä ja tuhannet ihmiset jäivät sen ulkopuolelle. Soitin keskellä yötä vanhemmilleni pohjoiseen ja herätettyäni heidät itkin onnesta ja liikutuksesta – olin kokenut juuri jotain sellaista, mitä en ollut koskaan urani aikana kokenut. Silloin tuli se olo, että olemme ehkä niin sanotusti jonkin suuremman äärellä. Tuon Provinssin jälkeen tahti on vain kiihtynyt. Moni varmasti ajatteli, että haippi kestää hetken, mutta on ollut hurjaa havaita, että vastoin jopa omia ajatuksiani urani huipentuu vasta vuonna 2018. Ensi keväänä lähden areenakiertueelle ja kesällä aloitan määrittelemättömän pituisen keikkatauon Provinssin lavalta. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. On aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta sekä ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, Tuisku kirjoittaa.

Tuiskun lisäksi lavalla nähdään kotimaiset artistit Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Pyhimys ja Vesta.

Uusimmat