Kuva: AOP

Eppu Normaalin Pantse Syrjän sävellykset ovat liikuttaneet sukupolvia - palkittiin elämäntyöstä

09.11.2017 21:31 - Anna Hopi

Syrjä vastaa Eppu Normaali -yhtyeen suurimpien hittien sävellystyöstä.

Ilman Mikko "Pantse" Syrjän tinkimätöntä musiikillistä ammattitaitoa moni suuri suomalainen hitti olisi voinut jäädä syntymättä. Muusikko palkittiin tänään Eläköön Suomirock! -gaalassa Tavastia-klubilla elämäntyöstään. Palkinnon päätti kotimainen musiikkivaikuttaja Juhani Merimaa.

Eppu Normaali -yhtyeen kitaristi, säveltäjä ja musiikillinen johtaja on tuottanut yhtä lukuunottamatta kaikki bändin albumit. Pantse Syrjän säveltäminä on syntynyt yli 100 kappaletta Eppu Normaalille.

Yli 40 vuotta keikkailleella yhtyeellä on hittejä laidasta laitaan, muun muassa Murheellisten laulujen maa, Tahroja paperilla, Kitara, taivas ja tähdet, Baarikärpänen, Njet Njet ja Joka Päivä Ja Joka Ikinen Yö. Pantse Syrjä on toiminut tuottajan roolissa Hassisen Koneelle, Juice Leskiselle ja Popedalle.

Hän on vuosien varrella myös laulanut vokaaliosuuksia Eppujen kappaleisiin, kuten Baarikärpänen-biisiin, vieraillut kitaristina lukuisten kotimaisten artistien, kuten Juice Leskisen albumeilla ja keikoilla, ja tehnyt muille artisteille, kuten Yö-yhtyeelle.

Musiikillisena vaikuttajana Pantse Syrjän vaikutus on kiistaton. Hänellä on ollut vahva rooli Eppu Normaalin musiikin luomisessa ja perfektionistin tiukan seulan läpi on päässyt vain parhaimmisto tehdyistä kappaleista. Tinkimättömästä asenteesta työhön kielii sekin, että Eppu Normaali piti 11 vuoden keikka- ja levytystauon, jonka jälkeen bändin tähti on loistanut vieläkin kirkkaammin.

Pantse on vastannut suomirockin historian suurimmista sävellyksistä. (kuva: AOP)

Kuuntele alta Eppu Normaalin parhaita kappaleita.

Lue myös: IS: Eppu Normaali -kitaristi Pantse Syrjän 22 vuoden avioliitto on ohi

Lue myös: Martti Syrjä laittoi pisteen Pantse-veljen kiusanteolle: "Enää minua ei lyöty kuin vierasta sikaa"

Lue myös: Eppu Normaalin 40-vuotistaipaleelle mahtuu kipeitäkin hetkiä: "Mitään en tekisi toisin"

Kilpailut

Uusimmat