Kuva: AOP

Bruno Mars haastettiin oikeuteen - jättihitti plagiointisyytösten kohteena jo viidettä kertaa

30.12.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Mark Ronson ja Bruno Mars on haastettu jälleen oikeuteen Uptown Funk -hitin takia.

Mark Ronsonin ja Bruno Marsin vuoden 2014 jättihitti Uptown Funk on jälleen plagiointisyytösten kohteena. TMZ-sivusto on saanut haltuunsa oikeusasiakirjoja, joissa rap-trio The Sequence väittää kappaleen olevan huomattavissa määrin samankaltainen kuin heidän vuoden 1979 kappaleensa Funk You Up.

The Sequence on haastanut Bruno Marsin ja Mark Ronsonin oikeuteen kappaleiden "sävellyllisten elementtien huomattavan samankaltaisuuden" takia. TMZ:n mukaan trio vaatii hitin tekijöiltä rahaa, mutta summaa ei ole julkistettu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Uptown Funkia kohtaan on suunnattu tämänkaltaisia väitteitä. Syyskuussa Zapp-yhtyettä edustava kustannusyhtiö syytti Ronsonia tekijänoikeusrikkomuksesta, sillä sen mukaan hittikappale muistuttaa liikaa yhtyeen More Bounce to the Ounce -kappaletta.

Vielä tätä aikaisemmin The Gap Band -yhtye sai nimensä kappaleen tekijätietoihin, sillä yhtyeen Oops! Upside Your Head -kappaleen tunnustettiin toimineen Uptown Funkin innoittajana. Myös serbialainen laulaja Viktorija on väittänyt hittiä osittaiseksi kopioksi omasta kappaleestaan, ja vielä tämän lisäksi Collage-niminen funk-yhtye haastoi hitin tekijät oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta vuonna 2016.

Lue myös: Metallicaa syytetään kahden kappaleen plagioinnista - kuuletko itse samankaltaisuuden?

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat