Kuva: Mikko Räsänen

Iskelmä Gaalassa Vuoden musiikintekijäksi valittiin Petri Somer - kiitospuheessa vahva sanoma

02.02.2018 21:34 - Henna Koste

Petri Somer on tehnyt monet suomalaisen iskelmäpopin helmistä.

Petri Somer (vas.) palkittiin tänään Iskelmä Gaalassa Teoston toimesta Vuoden musiikintekijänä.

- Todella nöyränä ja kiitollisena otan palkinnon vastaan. Biisien tekeminen on yhteistyötä, Somer kiitteli gaalan lavalla.

- Elämme ison digitaalisen murroksen aikaan. Formaatit muuttuu. Nuoret eivät ehkä tiedä, mistä sisältö tulee. Meidän täytyy opettaa seuraavalle sukupolvelle, että musiikilla on aina tekijänsä. Kiitos Teostolle 90 vuodesta. Pidetään huolta siitä, että seuraavat 90 vuotta meillä musiikintekijöillä on mahdollisuus tehdä tätä työtä, hän jatkoi.

Useat Somerin tekemät kappaleet ovat soineet vuosi toisensa jälkeen Iskelmän soitetuimpien kappaleiden listalla. Häntä on kuvailtu kuuluvan aikamme menestyneimpiin iskelmäpopin säveltäjiin. Miehen kädenjälki on kuulunut muun muassa Suvi Teräsniskan, Yön, Laura Voutilaisen, Neljänsuoran ja Jari Sillanpään kappaleissa. Muun muassa hitit Täydellinen elämä ja Sinä ansaitset kultaa ovat Somerin säveltämiä.

Somer on ehtinyt monipuolisen uransa aikana työskennellä säveltäjänä, sovittajana, kapellimestarina sekä tuottajana.

Somer saapui gaalaan yhdessä sanoittajamestari Lasse Wikmanin kanssa, jonka kynästä ovat lähteneet monet palkitun säveltäjän hittien sanoituksista.

Lue myös: Suvi Teräsniska yllättää - yhteisbiisi Mikael Gabrielin kanssa

Kilpailut

Uusimmat