Kuva: Mikko Räsänen

Egotrippi valitsi uransa rakkaimmat kappaleet - kuuntele 25 vuoden parhaat helmet

30.03.2018 16:00 - Mikko Räsänen

Egotrippi täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Voice.fi haastoi Egotripin keulamiehet muistelemaan bändin huikeaa uraa.

Egotrippi-yhtyeelle koko vuosi 2018 on yhtä juhlaa, sillä bändin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta.  Bändi juhlii jo neljännesvuosisadan kestänyttä olemassaoloaan pitkin vuotta. Egotripin Mikki Kauste (oik.) ja Knipi Stierncreutz saapuivat Voice.fi:n haastatteluun muistelemaan bändin pitkää uraa ja kertomaan juhlavuodesta.

- Meillä on keväälle, kesälle ja syksylle kaikille vähän erilaiset paletit tähän vuoteen liittyen, laulaja Mikki sanoo.

Ensimmäinen juhlaetappi on maaliskuussa käynnistynyt 25-vuotisjuhlakiertue.

- Me teemme siis keikkoja vähän eri teemoilla. Tämä ensimmäinen kiertue on sähköinen ja perinteinen kiertue. Toukokuussa teemme pienimuotoisemman kiertueen akkarimeiningillä. Festarikesä hoidetaan perinteisin menoin ja syksyllä on sitten luvassa vähän erikoisjuhlallisuuksia, kun suuren juhlapäivän lähellä esiinnymme konserttisaleissa sinfoniaorkesterin kanssa, Knipi kertoo.

Tuo suuri juhlapäivä on 8. lokakuuta, mikä lasketaan Egotripin perustamispäiväksi. 

- Olimmehan me soitelleet yhdessä vuodesta 1991, mutta perustamispäivä lasketaan ensimmäisestä keikastamme. Sitä ennen bändillämme ei ollut nimeä, vaan nimikin piti keksiä tuota keikkaa varten, Knipi muistelee.

Kun muuta nimeä ei keksitty, päätettiin bändin nimeksi laittaa Egotrippi, koska yhtyeellä oli myös sen niminen kappale. 

Juhlavuosi ei ole bändille vain vuosi muiden joukossa.

- Tämä on tärkeä siinäkin mielessä, että nyt saamme katsoa keikkaohjelmistoamme vähän laajemmalla spektrillä. Ja akkarirundilla pääsemme esiintymään sellaisiin paikkoihin, mihin normaalin sähköarsenaalin kanssa emme pääsisi. 

Egotrippi-kaksikko haastettiin muistelemaan bändin uran vaiheita, potkuja levy-yhtiötä, miehistönvaihdoksia, huippuhetkiä ja aallonpohjia. Mikki ja Knipi esittelevät myös rakkaimmat kappaleet kaikilta Egotripin albumeilta. Biisiesittelyt alkavat seuraavalta sivulta.

(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat