Suomalaisbändi ilmoittaa lopettamisestaan pitkän hiljaiselon jälkeen - "Kaikkia v*tutti"

16.03.2018 11:11 - Iiro Myllymäki

Kauniit & Uhkarohkeat -yhtye on tullut tiensä päähän.

Jotkut ovat saattaneet miettiä, mihin Suomen bändikartalta katosi yhtye Kauniit & Uhkarohkeat. Bändi julkaisi vuoden 2016 alussa ensisinkkunsa Kuningatar, joka on kerännyt tähän mennessä yli kolme miljoonaa Spotify-striimausta. Bändi sai kappaleesta kultalevyt, soitti keikan Tavastialla, julkaisi toisenkin kappaleen, mutta sen jälkeen heistä ei juuri kuulunutkaan. Nyt bändin jäsenet ovat ilmoittaneet lopettavansa.

Pitkässä Facebook-päivityksessään bändiläiset tiivistävät bändinsä koko matkan. Ystävykset perustivat bändin sillä ajatuksella, että tästä tulee Suomen suurin bändi.

”Me tiedettiin, et meistä oli tulossa Suomen isoin bändi. Miks? Koska me hoettiin niin itellemme koko ajan. Sit yhtäkkiä siitä läpästä tulikin vähän realistisempaa, kun kesällä 2015 soitettiin meidän viiden biisin demoa tutuille ja yks jäbä nimeltään Jussi Hautala sanoi meille (sanatarkasti): ”Jusu-setä tekee teistä tähtiä, pojat””, yhtye kirjoittaa.

Tämän jälkeen yhtye päätyi tekemään musiikkia yhdessä suomalaisten kärkituottajien kanssa ja saivat levytyssopimuksen Warnerin kanssa. Lopulta toisen kappaleen julkaisun jälkeen iski ahdistus. Omien sanojensa mukaan bändi ”meni kipsiin”.

”Paperilla kaikki oli niin hyvin ku voi olla, meidän unelmathan oli konkretisoitunu; me tehtiin omaa musaa Suomen isoimmalla levy-yhtiöllä Suomen makeimpien tuottajien kaa, ja aina sillon, ku meillä oli hyvä meininki ja hauskaa ni voi pojat ku meillä oliki hyvä meininki ja hauskaa. Mut me ei osattu työskennellä toistemme kaa. Sillon, kun oltiin ne vanhat viis kaveria ni kaikki oli super hyvin, mut heti kun oltiin Kauniit & Uhkarohkeat ni kaikkia vitutti”, päivityksessä kirjoitetaan.

Lopulta bändi tajusi, että parasta mitä se voi tehdä on lopettaa. Tämä oli kaikille helpottava ratkaisu.

”Se oli paras päätös, mitä me viis ollaan tehty sen jälkeen, ku perustettiin tää bändi. Jos homma ei toimi ni se ei sit vaan toimi. Turha jatkaa lypsämistä jos maitoa ei tuu, menee vaan nännit paskaks.”

Voit lukea bändin koko päivityksen alta tai tästä linkistä.

Bändi kuitenkin ajatteli, että olisi sääli, jos heidän valmistelemiaan biisejä ei koskaan kuultaisi missään. Niinpä he päättivät saattaa demonsa loppuun ja julkaisivat tänään Bändinperumislevy-nimisen albumin. Voit kuunnella sen alla olevasta Spotify-linkistä.

Kilpailut

Uusimmat