Kuva: Getty Images

Suomeen saapuvaa Kendrick Lamaria syytetään fanin nöyryyttämisestä lavalla - katso video

23.05.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Lavalle kutsuttu valkoinen nainen räppäsi kappaleen sanoihin kuuluvat n-sanat, eikä räppäri ollut mielissään.

Räpin supertähti Kendrick Lamar, 30, saa netissä kritiikkiä käytöksestään keikallaan. Mies kutsui Delaney-nimisen naisen lavalle räppäämään kanssaan M.A.A.D. City -kappaleen, joka sisältää monia n-sanoja. N-sanan käyttö on yleistä tummaihoisten räppäreiden lyriikoissa, mutta valkoihoisten sanomana sana yleisesti tulkitaan rasistisena. Valkoihoinen nainen räppäsi sanat kuten ne alkuperäisessä versiossa kuuluvat, mutta tämä ei ollut Lamarin mieleen. Mies keskeytti kappaleen ja alkoi läksyttää naista.

- Sinun pitää sensuroida yksi sana, Lamar sanoi naiselle LADbible-sivuston mukaan.

- Ai, olen pahoillani. Sanoinko niin? Olen niin pahoillani… Olen tottunut laulamaan biisin niin kuin olet sen kirjoittanut, nainen vastasi.

Kun nainen oli vakuuttanut ymmärtäneensä Lamarin pointin, kaksikko jatkoi räppäämistä yhdessä. Videon tilanteesta voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Video tilanteesta on lähtenyt leviämään Twitterissä, ja Kendrick Lamarin käytös on jakanut voimakkaasti mielipiteitä. Joidenkin kommentoijien mielestä Lamar asetti naisen tietoisesti ansaan, ja monet syyttävät Lamaria myös naisen tietoisesta nöyryyttämisestä. Kritisoivien ihmisten joukossa on monia, jotka ovat itsekin tummaihoisia.

”Olen menettänyt kaiken kunnioitukseni Kendrick Lamaria kohtaan. On sääli, että nöyryytät julkisesti jotakuta jonka olet kutsunut lavalle laulamaan kappaleen, jossa käytetään n-sanaa”, on yksi kommentoinut.

”Eli musta ihminen voi mennä lavalle ja sanoa n-sanan ja laulaa Kendrick Lamarin kanssa, mutta jos valkoinen ihminen tekee saman, se on ihan eri asia? Lopettakaa n-sanan käyttäminen! Näin se ongelma ratkaistaan”, kuuluu yksi kommentti, josta on tykätty yli tuhat kertaa.

”Tämä on täydellinen esimerkki siitä, miksi n-sanaa ei pitäisi käyttää itse, jos ei halua muidenkaan käyttävän sitä”, on myös kirjoitettu Twitterissä.

LADbible kirjoittaa, että kyseistä lavalle kutsuttua naista alettiin tapahtuneen jälkeen pommittaa vihaviesteillä, mikä pakotti hänet poistamaan Twitter-tilinsä. Kendrick Lamar onkin saanut myös tukea osakseen Twitterissä.

”Kendrick Lamar on oikeassa. Vain, koska sana on lyriikoissa ei tarkoita sitä, että se pitäisi sanoa.”

”Vuosi on 2018, valkoiset ihmiset, eikä edelleenkään ole okei (eikä koskaan tule olemaan) käyttää n-sanaa. Vaikka olet lavalla ’esiintymässä’, et ole oikeutettu siihen. Jos tajuaisit, miten paljon vahinkoa tuo sana on aiheuttanut, et ikinä sanoisi sitä.”

Kendrick Lamar saapuu Suomeen konsertoimaan Helsingin Flow Festivalille sunnuntaina 12. elokuuta. Nähtäväksi jää, ottaako Lamar tuolloinkin fanin lavalle.

Lue myös: Italialaisen muotimerkin paitaa syytetään rasistiseksi - syynä paitaan printattu teksti

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat