Kuva: Getty images

Lily Allen paljastaa jättihittinsä raadollisen taustan - "Minut painostettiin tekemään se"

29.05.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Lily Allen ei olisi halunnut levyttää Somewhere Only We Know -coveria.

Brittipoppari Lily Allen, 33, julkaisee ensi kuussa uuden albumin neljän vuoden tauon jälkeen. Muun muassa pisteliäistä Fuck You - ja Smile-hiteistään tunnettu ja suoria mielipiteitään mediassa laukova Allen ei ole sensuroinut itseään tulevalla No Shame -levyllään toisin kuin edellisellä Sheezus-albumillaan. Nainen myöntää tuoreessa Vulture-sivuston haastattelussa kärsineensä identiteettikriisistä edellisen albuminsa yhteydessä ja pikemminkin vastanneensa muiden odotuksiin kuin omiinsa. Albumi oli ensimmäinen, jonka hän teki tultuaan kahden lapsen äidiksi.

- Ehkä minulla oli synnytyksen jälkeinen masennus. Halusin vain saada kappaleeni radioon. Halusin lehtien kansiin. Kun nuo asiat eivät menneet putkeen, maailmani romahti, Allen sanoo.

Ennen Sheezus-albumia Allenilta julkaistiin vuonna 2013 comeback-singlenä cover-versio Keane-yhtyeen hitistä Somewhere Only We Know. Kappale kuultiin Isossa-Britanniassa John Lewis -tavarataloketjun odotetuksi perinteeksi nousseessa joulumainoksessa. Mainoksen siivittämänä Allenin levyttämästä kappaleesta tuli hitti, joka oli brittilistan ykkösenä neljä viikkoa, ja Spotifyssa biisiä on striimattu liki 140 miljoonaa kertaa, enemmän kuin mitään muuta naisen kappaletta. Lily Allen paljastaa Vulturen haastattelussa, että todellisuudessa hän ei edes olisi halunnut levyttää koko kappaletta.

- Minut painostettiin tekemään kappale. Minut pakotettiin siihen. Sanoin, että en halua olla John Lewisin mainoksessa. Ja minulle sanottiin, että jos et tee sitä, levy-yhtiöltä on turha odottaa tukea, Allen sanoo.

Allen kertoo, että hänen tuolloinen levy-yhtiönsä Parlophone halusi Allenin levyttävän kappaleen vain rahan takia.

- Se on heille ilmaista. John Lewis maksaa studiokustannukset, promootion, kaiken, Allen sanoo.

Lily Allen myöntää, että hän tunsi tilanteessa olonsa petetyksi eikä pystynyt nauttimaan kappaleen menestyksestä.

Noihin aikoihin nainen tunsi olevansa huono sekä äitinä että työssään. Hän paljastaa päätyneensä pettämään aviomiestään.

- Menetin avioliittoni, menetin taloni, menetin mielenterveyteni. Minun piti mennä todella pohjalle ja nostaa sieltä itseni ylös.

Lue myös: No huh! Laulajatähti Lily Allen jakoi kaksi kuvaa vaginastaan

Lähde: Vulture

Kilpailut

Uusimmat