Kuva: Mikko Räsänen

Tukala tilanne muutti Oku Luukkaisen esiintymistyyliä: ”Tajusin, että on tylsää vain soittaa biisejä"

06.09.2018 13:45 - Henna Koste

Savuinen lava toi DJ Oku Luukkaisen lähemmäs fanejaan.

Radio Novan Retroperjantai-isäntä Oku Luukkaisen luotsaama Retromiitti-kiertuee pyörähtää käyntiin tällä viikolla. Kiertue kattaa viisi suomalaista kaupunkia. Ensimmäisenä Luukkainen valloittaa Seinäjoen tulevana lauantaina 9. syyskuuta. Seinäjoella on itse asiassa tapahtunut Luukkaisen urassa merkittävä käänne. Täydellä Rytmikorjaamolla alkoi tapahtua muutama vuosi sitten. 

- Tajusin siellä ensimmäistä kertaa sen tyylin, jolla teen nykyisin keikkoja. Tajusin, että on omalla tavallaan vähän tylsää, että soittelen vain biisejä, koska kuka tahansa voi tehdä niin, Luukkainen kertoo.

Keikalla oli paljon savukoneita, ja soittopiste jäikin usein savuverhon taakse. 

- Oli haasteita, että yleisö näkee esiintyjän. Otin mikin ja lähdin soittopisteeltä savun läpi, jotta näen yleisön ja he näkevät minut. Sitten jäin sinne tielle. Ymmärsin, että voin laulattaa, räpätä biisien päälle ja nostaa tunnelmaa. Yhtäkkiä jengi alkoi eläytyä täysin eri tavalla, Luukkainen muistelee. 

Kukaan muu DJ ei tehnyt samalla tavalla. Tästä on jäänyt vakioelementti, jota Luukkainen hioo keikasta toiseen. 

- Seinäjoella tosiaan sain valaistumisen tästä tavasta. Seinäjoella ja sen seudulla on luja yhteisö ja paljon ysärifaneja. Toivon näkeväni heidät lauantain keikalla, Luukkainen sanoo. 

Katso lisätiedot kiertueesta ja paikkakuntakohtaiset esiintyjät osoitteesta retroperjantai.fi

Osta lippusi täältä.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Oletko sinä Suomen kovin ysärifani? Katso, kuinka omistautuneita Retroperjantai-kuulijat todella ovat

Kilpailut

Uusimmat