Kuva: Senja Rapila

Mikko Alatalon pikkutuhmasta kappaleesta julkaistiin hämmentävä danceversio - kuuntele

02.11.2018 11:45 - Katariina Auvinen

Millenium Project tehtaili Jos menet Lappiin - älä anna muille -kappaleen uuteen uskoon.

Jos olet yksi niistä tuhansista suomalaisista, jotka matkustavat hiihtokeskuksiin Lappiin talvisin, et ole voinut välttyä kuulemasta legendaarisen Mikko Alatalon Jos menet Lappiin - älä anna muille -kappaletta. Erityisesti after ski -bileiden kestosuosikkikappale on nyt saanut aivan uuden säväyksen Millenium Projectin käsissä.


Millenium Projectin taustalta löytyy Radio Novan iltapäiväjuontaja Anssi Honkanen, joka tekee musiikkia radiotyönsä ohella. Pari vuotta sitten mies aloitti Millenium Project -nimellä ja on työstänyt muun muassa Kaija Koon Tinakenkätytön sekä Happoradion Che Guevaraan danceversioiksi. Nyt luvassa oli Mikko Alatalon kappale.

Millenium Projectin takaa löytyy Radio Novan kuuntelijoille tuttu Anssi Honkanen. (kuva: Senja Rapila )


- Suomalainen after ski -meno on ihan omaa luokkaansa Lapissa. Jos olet ikinä käynyt siellä, et ole varmasti välttynyt kuulemasta Mikko Alatalon kappaletta. Kappale on pyörinyt sellaisenaan jo vuodesta 2007 lähtien, joten ideana oli fiksata biisi tähän päivään ja löytää sille uutta yleisöä. Mielestäni päivitetystä versiosta tuli täydellinen, Honkanen kertoo. 


Miehen tarkoituksena oli säilyttää alkuperäisen kappaleen iskelmällinen ja hauska fiilis, mutta kuitenkin tuoda kappaleeseen uudet ja tanssittavammat saundit.

Kappale on syntynyt Mikko Alatalon omista havainnoista

Mikko Alatalo innostui ideasta heti ja on tyytyväinen lopputulokseen.

- Minulla on todella hyvä fiilis kappaleesta ja uskon, että tämä tulee soimaan erityisesti iltaravintoloissa. Lapissa meininki on aivan hullua, ja ihmiset tanssivat pöydillä alkuperäisen kappaleeni tahtiin, Alatalo kertoo. 

Monille suomalaisille Lapin matka on koko vuoden kohokohta. Kappaleen alkuperäinen sovitus on syntynyt niinä aikoina, kun Alatalo on ollut soittokeikoilla Lapissa. 

- Kappale on syntynyt täysin omista havainnoistani. Silloin unohdetaan maalliset murheet ja annetaan mennä. Voi olla, että sitä suksipussia ei tule edes koko reissun aikana avattuakaan, hän miettii. 

Alatalon omakin tie vie Lappiin joka vuosi ja after skiissäkin tulee käytyä. 

- Silloin minut on usein vaadittu lavalle vetämään playbackina Jos menet Lappiin - älä anna muille -kappale. 

Kuuntele kappale alta. 

Kappale löytyy myös Spotifyn ja iTunesin kautta. 

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Lue myös: Mikko Alatalo muistelee hänen ja Juicen ystävyyttä: Hän rakasti ja vihasi minua

Kilpailut

Uusimmat