Kuva: Getty Images

"Halusin hakata Monroesta p*skat pihalle" - Dee Snider kertoo ensimuistonsa Hanoi Rocksista

30.11.2018 11:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Snider saapuu kolmelle soolokeikalle Suomeen.

Legendaarisen Twisted Sisterin keulakuva Dee Snider, 63, saapuu Suomeen kolmelle soolokeikalle: Joulukuussa mies tulee konsertoimaan Ouluun, Lahteen ja Tampereelle. Radio Cityn Iltapäivän Juha Valvio tavoitti iloisen Dee Sniderin puhelimen välityksellä kysellen tulevista keikoista, Suomi-muistoista ja mielipidettä reality-ohjelmista.

- Soitamme keikalla uutta soolomateriaaliani sekä tietenkin vanhoja klassikoita. Tiedätkö, yleensä uudet biisit ovat sellaisia, että ihmiset menevät keikoilla niiden aikana vessaan - siksi kutsun niitä usein ”kylpyhuonekappaleiksi”. Minulla on onneksi käynyt niin, että ihmiset ovat ottaneet uudemmatkin rallit hyvin vastaan ja laulaneet niitä mukana.

Dee Snider on keikkaillut Suomessa usein varsinkin Twisted Sisterin kanssa. Miehen yksi ensimmäisistä muistoista kotimaastamme tulee peräti kolmenkymmenen vuoden takaa.

- Muistan, kun olimme pääesiintyjänä jollakin juhannusfestivaalilla vuonna 1985.  Kun astuimme lavalta pois, kaksikolmasosaa yleisöstä olivat täysin kännissä. He makoilivat maassa ja olivat aivan sekaisin. Olin vain, että: "Vau, tämä kansa tietää kuinka juhlia!"

Twisted Sister vs. Hanoi Rocks

Dee Snider on hyvä ystävä Michael Monroen kanssa. Aina ei ollut niin, sillä joskus Hanoi Rocksin ja Twisted Sisterin välit meinasivat tulehtua ja pahasti.

- Halusin hakata heidät, Snider nauraa ja jatkaa:

- Olin siinä tosissani. Hanoi Rocksin jäsenet sanoivat lehdistössä jotain ikävää Twisted Sisteristä ja se suututti minut. Olemme nykyään ystäviä Michaelin kanssa, mutta siihen aikaan olin melkoinen mulkero ja vastasin heti takaisin, että tulen Hanoi Rocksin keikalle paikan päälle ja aion hakata Monroesta paskat pihalle. Mies oli kuitenkin lopulta pahoillaan kaikesta hämmingistä ja välimme normalisoituivat.

- Täytyy myös sanoa se, että Hanoi Rocks ja Twisted Sister olivat ensimmäisiä yhtyeitä, joilla oli tällainen tyyli. Ei ollut vielä Mötley Crueta, ei Guns ´N Rosesia eikä Poisonia. Oli vain me.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Getty Images)

Snider on ollut itse monessa mukana. Hän on bänditoiminnan lisäksi tehnyt muun muassa radiota ja reality-ohjelmia. Mies ymmärtää sen, että nykyään tosi-tv-jutut ovat bändeille tärkeitä, mutta hänen on vaikea kuvitella, että Twisted Sister olisi moiseen lähtenyt.

- Juttelin juuri managerini kanssa asiasta ja olimme sitä mieltä, että Twisted Sister olisi varmasti kieltäytytynyt kaikista reality-jutuista, sillä se ei olisi ollut kovin coolia. Ymmärrän täysin, että nykyään maailma on sellainen, että bändikilpailut ja reality ovat tärkeitä näkyvyyden kannalta. Myös sosiaalisessa mediassa täytyy jatkuvasti olla esillä, jos haluaa, että sinusta kuullaan.

Monesti kuulee puhuttavan siitä, että tänä päivänä bändin tuominen tietoisuuteen on paljon vaikeampaa kuin ennen. Snider ei ole asiasta samaa mieltä.

- Se on aina ollut vaikeaa. Itsensä todistaminen vaatii paljon eikä se ole muuttunut mihinkään vuosien varrella. Twisted Sisterilläkin meni 10 vuotta – mieti, 10 pitkää vuotta – ennen kuin nousimme suuremman yleisön tietoisuuteen.

Kuuntele Cityn Iltapäivää Radio Cityltä joka arkipäivä kello 14-17.30. Radio City ja Voice.Fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Dee Snider soololevystään: "Suurin osa heavy metal -faneista tulee vihaamaan sitä"

Lue myös: Dee Snider: MTV oli syy bändimme menestykseen

Uusimmat