Kuva: AOP

Onko Metallican One-kappaleen kuuluisa rumpupoljento kopioitu Dark Angeliltä? Gene Hoglan vastaa

08.01.2019 19:45 - Lauri Kujanpää

One mukailee Hoglanin mukaan Dark Angelin biisiä Darkness Descends.

Dark Angel -yhtyeen rumpali Gene Hoglan, 51, on vitsaillut aikoinaan haastavansa Metallican oikeuteen, sillä kappale One mukailee Dark Angelin biisiä Darkness Descends. Näin Hoglan puhui asiasta Dean Delrayn Let There Be Talk -podcastissa:

- One-kappaleen rumpukohta tulee meidän Darkness Descends -biisistä, joka oli silloin hyvinkin tunnettu skenessä. Kun Metallica julkaisi Onen, sain paljon puhelinsoittoja, joissa kerrottiin, että "Metallica on kopioinut teitä", Hoglan kertoo ja jatkaa:

- Meillä oli Metallican pitkäaikainen äänimies kiertueella ja vitsailin hänelle, että jos Metallica voittaa Grammyn, aion haastaa heidät oikeuteen. Äänimies oli sitä mieltä, että niin kannattaakin tehdä, koska saisin ehkä sata tonnia, jotta olisin hiljaa. En tietenkään aikonut haastaa heitä oikeuteen ja alkaa metallimaailmaan äpäräksi. Kaikki ovat muutenkin varastaneet Metallican riffejä.

Asia koskee Onen tunnettua rumpukohtaa, jossa Lars Ulrich polkee tuplapedaaleja. Hoglanin aikaisemmin tekemät rummut voit kuunnella alta noin kohdasta 0:51.

Lue myös: Metallica-fanit huomio! Yhtyeen ensimmäinen keikka Cliff Burtonin kanssa kuunneltavissa

Lue myös: Mikä on Metallican paras biisi? Radio Cityn juontajat paljastivat omat suosikkinsa

Lue myös: Metallican tuotanto laitettiin paremmuusjärjestykseen - viiden kärki yllättää

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat