Kuva: Emmi Moilanen

Elli Haloo uskaltaa nykyään tuntea myös ne ahdistavat tunteet: "Enää en pakene"

08.02.2019 12:15 - Reija Saarinen

Ellin mukaan sosiaalinen media kasaa todella paljon paineta.

Soolouralle lähtenyt Elli Haloo eli Ellips kertoo Voicen haastattelussa, että on pyrkinyt laskemaan omia stressitasojaan käyttämällä vähemmän sosiaalista mediaa.

Siitä syystä hänen mukanaan ei kulje älypuhelinta, vaan kapula, jolla voi hoitaa puhelut sekä tekstiviestien lähettämisen.

- Olen itse yrittänyt sellaista oman pään kanssa olemista. Sitä, että rauhoittuu omaan tilaan ilman mitään virikkeitä. Esimerkiksi älypuhelimet tuhoavat paljon keskittymiskykyä ja siksi olen itsekin yrittänyt siitä luopua, hän kertoo.

- Ihan kokonaan sitä ei voi elämästä jättää pois, sillä työssänikin sitä tarvitsen. Mutta älypuhelimen lisäksi minulla on sellainen kapula, joka kulkee mukana. Siinä ei ole nettiä tai muuta sellaista. Stressilevelit on laskenut aika paljon.

Ellipsin mukaan sosiaalinen media kasaa meistä jokaiselle paineita. Pitäisi olla aktiivinen ja jakaa sisältöä. Sen lisäksi altistuu muiden päivityksille.

- Paineita tulee myös siitä, että kaikkien muiden elämä näyttää niin onnelliselta. Se on usein kuitenkin niin valheellista. Tietenkin on ihanaa, että ihmiset jakaa kauniita asioita, mutta kaiken olisi hyvä olla balanssissa.

"Ahneus on ahdistavaa"

Kun puhe tulee maailmasta ja sen ikävistä lieveilmiöistä, nostaa Ellips esiin yhden asian, jonka hän mielellään muuttaisi.

- Olen vuosia sitä miettinyt, että ahneus on todella ahdistavaa. Jos ahneutta vähän ottaisi pois, jos jokainen luopuisi vähän jostain, niin maailma vois mennä paljonkin eteenpäin, hän pohtii.

Mutta negatiivisuudelle ei kannata antaa valtaa, sen tietää myös Ellips.

- Aina varmasti elämä pelottaa jollain tapaa. Silti olen iloinen siitä, että saan olla hengissä ja tehdä kaikenlaisia juttuja. Yritän päästä peloista eroon. Pelko on yksi pahimmista vihollisista.

Viime vuosi meni pitkälti biisejä tehdessä sekä maailmaa kiertäessä. Mutta mikä on suurin oppi, jonka vuosi 2018 Ellipsille mukanaan toi.

- Asiat menee juuri niin kuin niiden kuuluukin. Kaikelle on aina syynsä. Olen oppinut sen omien aivojen tärkeyden, sen miten paljon niitä kannattaa arvostaa. Ilman mitään virikkeitä. Aivojen työstö siinä hetkessä, kun vain pohdiskelet, on todella tärkeää. Tiivistettynä voisi siis sanoa, että olen oppinut kohtaamaan asioita, en enää pakene, hän toteaa.

- On tärkeää, että uskaltaa tuntea myös ne pelottavat ja ahdistava tunteet. On hyvä pysähtyä niidenkin ääreen. Ei ihminen pysty omaa psyykettään ohittamaan, vaikka kova yritys ihmisillä tuntuukin olevankin.

Lue myös: Soololevyn julkaiseva Elli Haloo: "Pari biisiä syntyi todella ahdistavassa olotilassa"

Kilpailut

Uusimmat