Kuva: Emmi Moilanen

Soololevyn julkaiseva Elli Haloo: "Pari biisiä syntyi todella ahdistavassa olotilassa"

01.02.2019 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elli Haloo eli Ellips julkaisee albumin tänä keväänä.

Ellips eli Elli tunnetaan parhaiten suositun Haloo Helsinki! -yhtyeen laulajana. Nyt suosiosta nauttiva yhtye on kuitenkin tauolla ja jäsenet keskittyvät jokainen omiin projekteihinsa.

Ellipsin soololevy näkee päivänvalon tulevana keväänä. Albumin ensimmäinen sinkku, Maailma on rikki, julkaistiin viikko sitten. Kyseessä on vanhaa rock-henkeä huokuva kappale, joka kertoo elämästä iloineen ja suruineen.

Ensimmäisen kappaleen kohdalla palaute on ollut lähestulkoon pelkästään positiivista. Fanien lämmin vastaanotto onkin Ellipsin mukaan ollut erittäin iloinen yllätys.

- Se on ihanaa miten kivasti on otettu vastaan. Jo ennen julkaisua tsempattiin kovasti ja kappaletta todella odotettiin. Keikoillekin on lippuja jo myyty ja siksi olenkin vähän ajatellut, että toivottavasti liput voi palauttaa, jos ihmiset eivät tykkääkään biisistä, Ellips naurahtaa Voicen haastattelussa.

"Maailma on muutakin kuin menestystä"

Levy tulee Ellipsin mukaan olemaan laaja pläjäys kaikkea. Vanha rock-meininki on kuitenkin yksi kantavista voimista.

- Se on maailma, jota itse rakastan. Levy sen sijaan on muistutus siitä, että maailma on muutakin kuin menestystä ja hyvinvointia. Levyllä mennään todella rajulla otteella raakoihinkin aiheisiin, mutta ne on musiikillisesti viety rokkipuoleen. Juuri siksi niissä on sellainen twisti, että ne eivät kuitenkaa ole sellaista itkuiskelmää, Ellips toteaa.

Ellipsin mukaan jokaisen olisikin hyvä välillä pysähtyä kuuntelemaan itseään ja omia tunteitaan.

- On tärkeää, että uskaltaa tuntea myös ne pelottavat ja ahdistava tunteet. On hyvä pysähtyä niiden ääreen. Ei ihminen pysty omaa psyyketään ohittamaan, vaikka kova yritys ihmisillä tuntuu olevankin.

Ellips myöntää, että hänelle itselleen kirjoittaminen on todella hyvä ensiapu silloin, kun maailma tuntuun kaatuvan päälle.

- Jos ahdistaa, menen usein pianon ääreen ja kirjoitan biisin. Tuollekin levylle on pari biisiä syntynyt todella ahdistavassa olotilassa, hän toteaa.

Vaikka tulevan levyn julkaiseminen jännittää, odottaa Ellips tulevaa vuotta ja sen mukanaan tuomia yllätyksiä innolla.

- Odotan tältä vuodelta sellaista stressitöntä olemista, muiltakin kuin itseltäni. Toivon, että muutkin yrittäisivät löytää niitä onnen polkuja. Elämä menee kuitenkin niin nopeasti ettenpäin, että olisi hyvä välillä tehdä sen eteen jotain, että olisi onnellinen.

Ellipsin kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Ellipsin ensimmäinen kappale julki, fanit innoissaan: "Iski ja lujaa"

Kilpailut

Uusimmat