Kuva: AOP

Zakk Wylde puhuu suhteestaan Ozzy Osbourneen - "Hän on kuin isoveli minulle"

09.04.2019 22:45 - Lauri Kujanpää

Wylde kertoi haastattelussa myös, kuinka he säveltävät kappaleet Ozzyn albumeille.

Muun muassa Ozzy Osbournen yhtyeestä tunnettu kitarasankari Zakk Wylde, 52, osallistui Full Metal Jackien radio-ohjelmaan ja kertoi muun muassa, mitkä asiat yhdistivät häntä ja Ozzya, vaikka heillä on ikäeroa melkein 20 vuotta.

- Me molemmat rakastamme kuunnella The Beatlesia ja me molemmat nautimme alkoholista, joten ne asiat yhdistivät heti. Ozzy on kuin isoveli minulle ja voin puhua hänelle mistä vain.

Ozzy on kertonut, että hän haluaisi tehdä albumin jälleen Wylden kanssa. Wylde kertoo, kuinka he ovat yleensä musiikkia säveltäneet.

- Ozzy kyselee ensin, että mitä minulla on. Jamittelen riffejä ja Ozzy kuuntelee niitä ja kertoo sitten, mistä hän pitää. Sen pohjalta sävellämme kappaleet.

Wylde on säveltänyt sekä Ozzylle että omille sooloyhtyeilleen, kuten Black Label Societylle. Wylde tunnetaan nopeasta työskentelytavastaan ja kitaristi valottaa, kuinka hänen albuminsa syntyvät.

- Kun astut studioon, astut luovuuden kasvualustalle. Se on kuin taidemaalareilla, jotka istuvat tyhjien taulujen seassa ja kaikki pensselit ja värit ovat edessä. Kaikki studiossa kuulostaa mahtavalta - esimerkiksi rummut ovat kuin tykkejä, ja kun istut pianon taakse, inspiroidut. Siinä se kai on. Jos kysyt keneltä tahansa muusikolta, milloin he inspiroituvat, kertovat he hetkestä, jolloin asiat alkavat vain valumaan ulos.

Ozzyn yksi entisistä kitareista Jake E. Lee on ilmoittanut, että hän haluaisi soittaa joskus Wylden kanssa. Wylde vastaa asiaan hieman kierrellen.

- Annan kunniaa Jakelle joka ilta. Hänelle ja pyhälle Randy Rhoadsille. Tietenkin myös kuningas Tony Iommille. Rakastan Jakea ja olen iloinen, että hän palannut potkimaan pepuille. Hän kuulostaa edelleenkin mahtavalta.

Lue myös: Tunnetut rocktähdet kertoivat poikuutensa menettamisestä - "Muistan yhä isäni sanat"

Lue myös: Zakk Wylde raitistumisestaan: "En hakenut apua, päätin vain lopettaa"

Lue myös: Bohemian Rhapsody usealla kitaralla ja ilman laulua? Vai, Wylde ja Malmsteen näyttävät mallia

Lähde: Loudwire

Kilpailut

Uusimmat