Kuva: Shutterstock

1200 rockbiisiä laitettiin paremmuusjärjestykseen kolmen vuoden aikana - katso kuka vei voiton

18.08.2019 12:15 - Reija Saarinen

Ainutlaatuinen lista aloitettiin vuonna 2016.

Radio Cityn Top 1200 -lista laittaa järjestykseen nimensä mukaisesti 1200 galaksin parasta classic rock -biisiä. Jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen lista aloitettiin 2. toukokuuta 2016 ja sunnuntaina puoliltapäivin sarja loppui voittajan julistukseen.

Voittajaksi Radio Cityn kuuntelijat äänestivät Queenin Bohemian Rhapsodyn, toiseksi tuli The Eaglesin Hotel California ja kolmannen sijan voitti Led Zeppelinin Stairway To Heaven.

- Päätimme, että koska listaohjelma tulee joka päivä kello 12.00 niin on luontevaa, että listaamme 1200 parasta biisiä. Taajuudella on esitelty joka päivä yksi listan biisi. Kolme vuotta, kolme kuukautta ja pari viikkoa tässä on siis mennyt voittajan löytymiseen, kertoo Radio Cityn listan isähahmo ja juontaja Jere ”Jete” Ollinen.

Voittajat ovat tuttuja ikiklassikoita, joista nuorinkin on yli nelikymppinen. Samat kappaleet soivat ympäri maailman järjestettyjen rockäänestyksien kärkikahinoissa. Musiikkimaussa ei ole tapahtunut Suomessakaan kovin suuria muutoksia, sillä Radio Cityn Top 1200 -voittajakolmikko oli mukana jo Radiomafian 1995 järjestetyssä Top 500 -listan viiden parhaan joukossa.

- Oikein ilahduttavaa oli kotimaisten artistien ja yhtyeiden vahva edustus. Hurriganes, 69 Eyes, Amorphis ja monet muut todistavat, että classic rockin kulmakiviä osataan tehdä myös Suomessa. Itse en välttämättä olisi muistanut esimerkiksi 22 Pistepirkon hienoja biisejä, mutta onneksi äänestäjät pitivät siitä huolen, Ollinen kiittää kuuntelijoita.

Rockmusiikki voi Suomessa hyvin ja klassikot ovat yhä ajankohtaisia.

- Tuhannet ja taas tuhannet Radio Cityn kuuntelijat äänestivät suosikkejaan, ja ainakin tämän otannan perusteella huhut rockmusiikin kuolemasta ovat jälleen kerran ennenaikaisia, kuittaa Ollinen lopuksi.

Top 3 -kappaleet pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Voisiko Queen julkaista uutta musiikkia? Adam Lambert ei lämpene ajatukselle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat