Kuva: Emmi Moilanen

"Liian eroottinen siihen ympäristöön" - Reino Nordin kertoo, mitä biisiä ei kuulla kirkkokiertueella

07.11.2019 11:15 - Henna Koste

Reino Nordin viettää joulukuun kirkoissa ympäri Suomen.

Laulaja Reino Nordin, 36, tekee uuden aluevaltauksen, sillä hän lähtee joulukuussa kirkkokietueelle. Meidän valo -kiertueella kuullaan akustisempia versioita laulajan hiteistä jouluklassikoita unohtamatta. 

- Tässä kuussa kierrämme Suomen vielä klubirundilla kokonaan, kunnes lähdemme kiertämään Suomen uudestaan kokonaan - mutta eri kellonaikaan. Se on suuri helpotus, Nordin kertoo.

Hän toteaa, että pikkujoulukausi on muusikolle raskas, joten kirkkokiertue on mukavaa vaihtelua.

- Koko joulukuun olemme kirkoissa. Sinne voi tulla kaikenikäiset, se on todella siistiä. Kaikki kirkothan ovat väkimäärällisesti isoja klubeihin verrattuna, laulaja toteaa. 

Nordin on todennut, että useat hänen kappaleistaan sopivat hyvin kirkkoon sellaisinaan. 

- Mitään muutoksia ei ole tehty sanoituksiin. Lähinnä teknon muuttaminen jousisovitukseksi on ollut suurin haaste. Lyriikka nousee esiin eri tavalla, Nordin sanoo.

Kato mua silmiin -kappaleesta on julkaistaan uusi akustinen versio kiertueen kunniaksi. Hitin sanoma armosta, ymmärryksestä ja rakkaudesta sopii Nordinin mielestä täydellisesti kirkkoympäristöön. 

- Minulla on ollut se periaate, ettei biiseissä kiroilla, eikä ryyppäyslauluja ole tullut tehtyä. Se kostautuu nyt hyvällä tavalla, että voi mennä kirkkoon laulamaan, koska siellä on hyvä akustiikka, Nordin iloitsee.

- On jotain, jotka ovat liian eroottisia siihen ympäristöön. Ne on rajattu myös junnukeikoilta pois. Xsuaalisuuteen-biisiä ei tarvitse kirkossa vetää. Se, että laulussa on seksiä ei ole paha asia, mutta se ei ehkä sovi joulukirkkoon. 

Nordin iloitsee, että hän pääsee itse myös soittamaan kiertueella ainakin pianoa. 

- On hienoa, että pääsee syventämään live-kokemusta, Nordin sanoo ja toteaa, ettei kyseessä ole mikään pop-show.

Lue myös: Reino Nordin on ylpeästi itsevarma: Jos joku piti minua itseriittoisena k*sipäänä, nyt vasta olenkin

Kilpailut

Uusimmat