Kuva: Senja Rapila

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisi uuden kappaleen: "Tarina nuorista rakastavaisista"

14.02.2020 09:21 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Uuden albumin yhtye julkaisee 20. maaliskuuta.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisee kuudennen studioalbuminsa Mahdoton yhtälö 20. maaliskuuta. Lähtölaskenta tulevaan albumiin käynnistyi tänään, kun yhtye julkaisi ensimmäisen singlen Kolme vuotta sitten.

- Kolme vuotta sitten on kuvitteellinen tarina nuorista rakastavaisista, jotka tahtovat edetä suhteessaan niin kuin rakastavaiset ovat aina tähän mennessä tehneet. Papin aamenen jälkeen alkaisi matka, joka sisältää myötä- ja vastamäkiä. Haaveissa talo, lapset ja koira. Ja tähän se tarinan kuvitteellisuus sitten loppuukin. Siirrymme nykyiseen reaalimaailmaan, missä mikään ei enää ole varmaa. Ei ole enää olemassa tulevaisuutta, minkä varaan uskaltaa rakentaa. Kaikki muuttui kolme vuotta sitten, kappaleen tekstistä vastaava Timo Rautiainen kertoo.

- Mahdoton yhtälö -levyllä tutkaillaan elämää edelleenkin sekä tämän päivän Suomesta käsin, että koko ihmiskunnan kannalta. Maailma ja varsinkin sen tulevaisuuden näkymät ovat muuttuneet radikaalisti viimeisten muutamien vuosien aikana, eikä muutosta tähän kehitykseen ole näköpiirissä. Tulevaisuus on kyseenalaistettu ja siihen ei voi enää entiseen malliin luottaa. Ihmisen ahneus ja röyhkeys jatkaa omaa kulkuaan varoituksista huolimatta. Niitä ei uskota. Odotetaan jonkun muun tulevan ja pelastavan meidät. Pistetään päät pensaaseen. Ei myönnetä virheitä. Ei ajatella tekojemme seurauksia. Kuvitellaan elinolojen muutoksen huonompaan johtuvan jostakin muusta kuin ihmisen toiminnasta. Ei osata arvostaa ainutkertaista elämäämme ja unohdetaan, ettei siinä ole niin sanottua harjoituskierrosta”, Rautiainen toteaa.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Tulevan levyn kappalelistan sekä kiertuepaikkakunnat pääset katsomaan alta.

  1. Tie uuteen kotiin
  2. Hannukainen
  3. Kolme vuotta sitten
  4. Elämänohje
  5. Kuolla seisten
  6. Vaarallista ryhmää
  7. Suuri pensas
  8. Aikamatkaaja
  9. Vuoden pisin päivä

20.03. Jyväskylä, Lutakko

21.03. Joensuu, Kerubi

27.03. Helsinki, The Circus 28.03. Hamina, Wanha Työski

02.04. Kuopio, Henry´s Pub

03.04. Oulu, Zemppi Areena Kempele

04.04. Nivala, Tuiskula

17.04. Tampere, Olympia

18.04. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

24.04. Kouvola, House of Rock

25.04. Punkaharju, Luola Events Kalliosali

30.04. Laukaa, Laukaanhovi

01.05. Vantaa, Tulisuudelma

02.05. Turku, Apollo

29.05. Kemi, Ramona 30.05. Iisalmi, Graceville

Kilpailut

Uusimmat