Kuva: AOP

Post Malone ajautui tekijänoikeuskiistaan - jättihitti johti oikeusjuttuun

09.04.2020 11:45 - Roy Kokkonen

Post Malonen asianajaja tyrmäsi syytökset.

Yhdysvaltalainen rap-artisti ja laulaja Post Malone, 24, on ajautunut tekijänoikeuskiistaan lauluntekijä Tyler Armesin kanssa.

Armes väittää osallistuneensa Circles-hitin tekoprosessiin. Häntä ei kuitenkaan ole mainittu kappaleen tekijänä, eikä hän siten ole saanut tekijänoikeuskorvauksia. Armes on vienyt asian oikeuteen, kertoo The Hollywood Reporter. 

Tyler Armesin mukaan hän vietti kesällä 2018 tunteja studiossa yhdessä Post Malonen kanssa. Jammailusessiot johtivat Armesin mukaan Circles-kappaleen syntyyn. Hän sanoo, että hän kirjoitti kosketinsoitinsoinnut ja kitaramelodian kappaleeseen yhdessä Post Malonen kanssa. Lisäksi Armesilla oli omien sanojensa mukaan "merkittävä rooli" kappaleen bassolinjan säveltämisessä.

Armesin mukaan tuona iltana syntyneet kappaleen osat ja laulumelodia ovat nuotilleen identtiset lopullisen kappaleen kanssa, vaikka kappaleen sanoja ei vielä silloin ollut kirjoitettu. 

Armesin asianajajan mukaan väitteitä tukevat useat todistajanlausunnot.

Kun Armes alun perin otti yhteyttä Post Maloneen, tämä tarjosi Armesille viiden prosentin osuutta kappaleen tuotoista. Kun Armes yritti neuvotella suurempaa osuutta, Malonen manageri kehotti tätä tyytymään tarjottuun summaan tai muuten hän jäisi täysin ilman korvauksia.

Post Malonen edustaja on vastannut väitteisiin liittovaltion oikeudessa. Malonen asianajajan mukaan Tyler Armes ei osallistunut kappaleen tekoon, vaikka olikin mukana studiolla. Post Malone haluaa oikeuden päätöksellä varmistaa, että Armesilla ei ole mitään oikeuksia kappaleeseen.

Post Malonen Circles teki historiaa pysymällä yli 10 viikkoa yhdysvaltalaisen Billboard-listan kärjessä. Sen musiikkivideota on katsottu yli 200 miljoonaa kertaa. Voit katsoa sen alta tai täältä:

Lue myös: Post Malone paljastaa, miksi tatuoi kasvonsa - ei koe olevansa viehättävä

Lue myös: Räppärille vilautettiin rintoja keikalla - miehen spontaani reaktio leviää netissä

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat